Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Lanjski finalisti lige u istoj skupini

17.07.2011. 22:00
Lanjski finalisti lige u istoj skupini


Bokanjac
Bokanjani bi i ovog ljeta trebao imati važnu ulogu u županijskoj ljetnoj ligi. Lanjski pobjednici u finalu protiv Kampo Kaštela i preklanjski finalisti pod vodstvom trenera Mate Kanjera očekuju prolaz skupine iako su igrački oslabljeni neigranjem bitnih lanjskih uzdanica Tomislava Troskota i Šime Buterina. No, i bez njih dvojice Bokanjani računaju na vrući domaći teren na kojem imaju gromoglasnu podršku svojih “Brabora” te na usluge prvenstveno Josipa Mrkića, člana Borik-Puntamike, o kojem će ovisiti dosta toga u igri Bokanjca. Pored njega od zvučnijih imena su tu još Antonio Krizman koji igra za A-2 ligaša Mislava, Ivan Baždarić prošle sezone u Jazinama te Dario Gazić koji je dosad igrao za Dubravu
– Bit će teško ponoviti rezultate iz posljednje dvije godine kada smo bili sudionici finala, jer će se sigurno osjetiti nedostatak visokih igrača kao što su nam bili Buterin i Troskot, no dat ćemo sve od sebe i pokušati dogurati što dalje možemo. Skupina nam je izuzetno teška, jer se tu nalazi Kampo Kaštelo protiv kojeg smo igrali lani finale, kao i Maraska park te Sabunjar koji imaju dobre igrače. Kao favorita za osvajanje vidim Kalelargu koja ima u svojim redovima dosta iskusnih i kvalitetnih igrača tako da ne vidim tko bi im mogao stajati na putu prema naslovu – kazao je Kanjer.
Kampo Kaštelo
Kampovci su kao i Bokanjani u sličnom sastavu kao lani. Njihova očekivanja su svedena na čistu zabavu, a voditelj Mladen Kostić istaknut će da žele proći u četvrtfinale i tako pokazati da lanjski ulazak u finale nije bio slučajan. Kao prošle sezone, glavnu riječ će kod Kampo Kaštela voditi Mario Pešut, koji je imao odličnu sezonu u Borik-Puntamici te Stipe Babić član Kaštel galerije i Mate Anđelić koji je nastupao za Jazine.
– I ove sezone u županijskoj ljetnoj ligi glavni motiv nam je zabava, tj. igra iz gušta, a ako se kao lani ukaže prilika za nešto više, sigurno ćemo se potruditi da budemo što bolji. Sastav kao već dugi niz godina čine momci iz kvarta Kampo Kaštelo te nekoliko njihovih prijatelja s kojima treniraju i igraju košarku. Nositelji igre su nam Pešut, Anđelić i Babić i će dosta toga ovisiti o njihovom raspoloženju. Nadamo se da ne bi trebali imati problema s prolaskom skupine, a poseban motiv nam je napuniti Mornaricu kao što smo znali prošlog ljeta i stvoriti pravu košarkašku atmosferu u kvartu u ovih narednih mjesec dana. Od ostalih momčadi najviše po kvaliteti strši Kalelarga koja gledajući roster ima najjače igrače. Međutim, i mi bi mogli postati konkurentniji ako bi nam se pridružili Puntamičanin Marijan Čakarun i Ivan Krolo koji je već sezonama jedan od boljih igrača u A-1 ligašu VROS Dardi – kazao je Kostić.
Maraska park
Maraska park drugu sezonu u nizu nastupa u ljetnoj ligi, a ove će kako će njihov voditelj Toni Kozina kazati biti mnogo iskusniji, a time i kompetitivniji za bolji rezultat. Njihov domaći teren kod Sfinge na Brodarici bit će iznimno težak za sve goste, a glavne uzdanice su im talentirani mladi igrači poput Emilija Banića, Andrije Hotija, Marina Grabovca, Dina Škare i Martina Crnjaka.
Očekivanja su prolaz u drugo kolo mada igramo s možda najmlađom ekipom, pogotovo što su ovi “stariji” ozlijeđeni i služe samo za potporu. Za istaknuti je da je naš kapetan, veteran Nikitović skoro dvostruko stariji od većine igrača.
Nositelji igre su nam Hoti, Crnjak, Škara, Banić i od njih se u budućnosti očekuje da postanu solidni prvoligaški igrači. Problem nam je što smo u iznimno teškoj skupini s lanjskim finalistima Bokanjcem i Kampom Kaštelom te Sabunjarom koji ima kvalitetan roster. Isto tako, ne možemo na račun uske klupe računati na neki veliki rezultat, no ako budemo u prilici za nešto više od sigurno nećemo odustati već ćemo se boriti do zadnje kapi znoja – komentar je Kozine.
Sabunjar
Sabunjar iz Privlake nakon dugog niza godina vratio se u županijsku ljetnu ligu. Privlačanci su prije 13 godina bili prvi osvajači ovog natjecanja, a po momčadi koju su prijavili za ovogodišnje natjecanje mogli bi biti pritajeni favorit. Pod trenerskom palicom Ivice Šanga su se tako našla imena poput Ivice Radića, visokog centra Trogira i prošle sezone sinjskog Alkara, pa braća Begonja koji su svoj kruh donedavno zarađivali u A-2 ligašu Kraljevici, a tu je i mladi junior Zadra Riki Pahlić. Uz pune tribine i potporu Uprave kluba Privlačanci pucaju na visoko u ovoljetnom natjecanju. Ipak, za neki veći domet trebat će proći snažnu skupinu u kojoj su lanjski finalisti Bokanjac i Kampo Kaštelo.
– Odlučili smo ovo ljeto nakon dugog niza godina ponovno se prijaviti u ljetnu ligu i već nakon prve utakmice u kojoj smo svladali Marasku park mogu kazati da nismo pogriješili. Imali smo puno igralište (otprilike 500 gledatelja) te smo u mjestu pobudili pomalo zaboravljeno zanimanje za košarku. U našem mjestu imamo dobrih igrača poput braće Begonje, pa braće Šango i uz Ivicu Radića koji je iskusan prvoligaški igrač možemo konkurirati i jakim sastavima poput Bokanjca i Kampa Kaštela. Uz njih kao glavne favorite vidim Kalelargu. Šteta je samo što u Privlaci nemamo dvoranu, jer bi onda sigurno oformili sastav za nastup u B-1 ligi što bi bila odlična stvar za naše mjesto i mlade koji bi tako dobili pravi poticaj – kazao je Šango.
 


Bokanjac


Antonio Krizman, Josip Mrkić, Krsto Pestić, Lovre Guzobad, Krešimir Uzelac, Josip Surijan, Enio Meštrović, Jakov Meštrović, Dino Palčić, Vedran Budanović, Dario Gazić, Ivan Baždarić. Trener: Mate Kanjer.




Kampo Kaštelo


Mate Anđelić, Mario Pešut, Jakov Kamber, Stipe Babić, Mladen Kostić, Martin Tarčuki, Damir Šimičević, Marko Pantalon, Pavle Marčinković, Ive Mijolović, Marijan Čakarun. Trener: Mladen Kostić.


Marska park


Toni Kozina, Roko Alavanja, Emilio Banić, Niko Banovac, Duško Nikitović, Šime Jurišić, Ante Bronić, Martin Crnjak, Andrija Hoti, Dino Škara, Ivan Fain, Marino Grabovac, Mario Mičić, Nikola Lukić, Mladen Vojković. Trener: Toni Kozina.


Sabunjar


Riki Pahlić, Ive Begonja, Bruno Begonja, Josip Ceranja, Ivica Radić, Mateo Šango, Danijel Šango, Jurica Zanki, Ivica Zanki, Branimir Grbić, Tomislav Grbić, Nediljko Šarić. Trener: Ivica Šango.