Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Obrovcu se ovog ljeta dogodila kultura

17.07.2011. 22:00
Obrovcu se ovog ljeta dogodila kultura


Imamo nekoliko simpatičnih i dobrih stvari zbog kojih se isplati doći u Obrovac, najavio je Nenad Pepić
Stanovnici Obrovca, okolnih mjesta i turisti “okupirali” su u subotu lijevu obalu rijeke Zrmanje kako bi prisustvovali otvaranju 6. obrovačkog kulturnog ljeta, ribarskoj večeri te koncertu grupe Dalmatino. Kulturno-zabavnom djelu večeri prethodila je svečana dodjela priznanja najuspješnijim obrovačkim osnovcima i srednjoškolcima koje im je uručio gradonačelnik Obrovca Ante Župan.
Nagrade učenicima
– Drago mi je da i ove godine možemo otvoriti Obrovačku kulturno ljeto. Nadam se da se naše pučanstvo naviklo da preko ljeta u Obrovcu gostuju najbolji glumci, da se događaju najbolji kulturni sadržaji. Također mi je drago što i ove godine možemo zahvaliti našim vrijednim profesorima osnovne i srednje škole što su na visoko stručan način priveli školsku godinu kraju. Čestitao bih najboljim učenicima. Mi ćemo poduprijeti njihove napore i nagraditi ih, rekao je Župan.
Obrovačko kulturno ljeto, koje organizira istoimena udruga, i ove godine privlačit će pažnju kulturne javnosti, kao što to radi od svog početka 2006. godine kada su vrhunski događaji u gradu na Zrmanji sve oduševili. Tijekom zadnjih pet godina Obrovac je prednjačio u kulturnim događanjima na području Zadarske županije. Nenad Pepić, producent i voditelj Udruge, i ove godine najavljuje atraktivan program:
Dolaze vrsne trupe
– Ovogodišnje Obrovačko kulturno ljeto je nastavak onoga što smo do sada radili, u okviru mogućnosti koje su u zadnjih godinu, dvije dana skučenije. Bez obzira na to svojim programom smo uspjeli održati prepoznatljivu kvalitetu. Imamo nekoliko simpatičnih i dobrih stvari zbog kojih se isplati doći u Obrovac poput predstava “Nitko, nitko ali nitko nikad”, zatim “U čijem ćemo stanu” s nizom vrsnih profesionalac poznatijim širim masama kao Zijada Gračića, Ksenije Pajić i drugih.
Obrovčane i njihove goste i ovu godinu očekuje ljeto ispunjeno kvalitetnim sadržajima, a subota je bila odlična uvertira u sve to. Dok su se uz rijeku Zrmanju miješali mirisi hrane s gradela i roštilja te uživalo u popularnim hitovima Dalmatina uslijedio je vrhunac večeri sa spektakularnim vatrometom.


Priznanje za obrovačke učenike


Priznanje za postignuti školski uspjeh dobilo je osamnaest obrovačkih osnovaca koji su školsku godinu završili s prosjekom ocjena 5,0 i dvanaest srednjoškolaca čiji je prosjek bio iznad 4,7. Priznanje su dobili: Antonio Brkić, Marko Klapan, Zorica Venutti, Kristian Rafael Brnadi, Tina Maričić, Lucija Župan, Marko Župan, Šime Bašić, Lucija Jošić, Tea Maričić, Martina Šoša, Iva Župan, Iva Brkić, Martina Jurjević, Katarina Mihaljević, Lucija Brkić, Petra Klanac i Tina Župan (osnovci) te Tomislav Bilić, Jure Josić, Tanja Župan, Sindy Čolić, Antonija Šoša, Iva Brkić, Zrinka Genda, Antonio Modrić, Martina Ević, Valentina Ević, Antonio Josić, Katarina Kolačko-Žurić (srednjoškolci).