Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Subota uz Beethovena i Pulcinellu

17.07.2011. 22:00
Subota uz Beethovena i Pulcinellu


Glazbene večeri u Sv. Donatu oživjele su u subotu Klaustar samostana Sv. Frane i to izvebom najljepših svjetskih sonata i arija. Veliki orkestar Orchestra Mitteleuropea, pod dirigentskom palicom maestra Alfonsa Scarana i uz flautista Antonia Amendunija stigao je iz Udina (Italija) te je zadarskoj publici priuštio program kakav nema priliku često slušati.
U prvom dijelu nastupa publika je imala priliku čuti šarmantnu Pulcinellu, suitu Igora Stravinskog, te obrade arija za orkestar iz Bellinijeve opere Norma, te Fantaziju Carmen inspiriranu Bizetovom velikom operom. Ipak publiku su bez daha ostavili čarobni zvuci jedne od najatraktivnijih Beethovenovih simfonija – one pod brojem 7., u drugom dijelu izvedbe.
Uz vrhunske izvođače za poseban ugođaj zaslužno je i mjesto izvedbe, prekrasan prostor Klaustra koji se pokazao izuzetno akustičnim i prikladnim. Sve u svemu, za one koji su bili, može se reći sjajno provedena večer.
Iduća izvedba u sklopu Glazbenih večeri u Sv. Donatu očekuje nas već 22. srpnja, u dvorištu Providurove palače, gdje će pod ravnanjem dirigenta Sylvaina Marchala nastupiti Simfonijski orkestar mladih Strasbourg s izvedbama Debussyja, Saint-Saënsa, Poulenca i Faurea.