Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Millenium jump ove godine uvodi domino skok

17.07.2012. 22:00
Millenium jump ove godine uvodi domino skok


Dio prihoda s Millenium jumpa i ove godine ide za program obuke djece neplivača s poteškoćama u razvoju


Udruga Propela Zadar i ove godine organizira 6. po redu Millenium jump. Poznato skakanje sa zadarske rive ove godine se održava 28. srpnja s početkom u 15.30 sati.
– Manifestacije, čija je osnova skakanje u more sa zadarske rive, ne bi ni bilo bez glavnog sponzora DM-a koji je marketinški prepoznao događaj koji se vrti u udarnim terminima domaćih i svjetskih medija, rekla je Silvija Surać na konferenciji za novinare održanoj u povodu Millenium jumpa.
Prvi čovjek Propele Neven Stojaković dodao je da je Millenium jump projekt koji je koristan svima, napose djeci iz Dječjeg vrtića Latica koja su nakon sedam godina proplivala. Naime, dio prihoda s Millenium jumpa ide za program obuke djece neplivača s poteškoćama u razvoju. Ove godine u tu svrhu će se izdvojiti do 15 tisuća kuna. Organizatori su izostavili peti skok jer on pomalo zadire u večer, a novost je domino skok s dvije strane.
– Skok će istovremeno, domino-efektom, početi s dvije strane, sa strane fakulteta i sa strane Morskih orgulja, a par kojeg domino sastavi u sredini bit će bogato nagrađen sponzorskim nagradama. Zanimljivo je da je DM ove godine pripremio 18 paleta poklona teških šest, sedam tona. To uključuju jastuke, ručnike, kreme za sunčanje, japanke, ali i DVD playere i razne druge poklone, rekao je Stojaković.
Maksimalni broj skakača i ove godine je 1.500, a poskupjela je i kotizacija s dosadašnjih 20 na 30 kuna. Za uplaćeni novac svaki skakač će ove godine dobiti majicu zelene boje. Novost ove godine je starosni limit pa će tako djeca do 14 godina moći skakati uz nazočnost odgovorne osobe. Također po novom, 15-ak dermatovenerologa neće samo pregledavati sudionike Millenium jumpa nego i sve zainteresirane. Samo prošle godine, pregledano je 600 osoba od čega je četvero upućeno na daljnju specijalističku obradu. Izdavanje akreditacija za Millenium jump 2012. počinje u ponedjeljak 23. srpnja od 19 do 23 sata. Uz dobru glazbu DJ-eva, ove godine se očekuje i padobranski skok.
Za sve to, kažu u Propeli, izdvojit će se oko 120 tisuća kuna. Na kraju konferencije Neno Stojaković je rekao da komercijalna strana manifestacije nije najbitnija jer da je tako, da bi istu već nakon prve godine preselili u Split. Važno je, kaže Stojaković, da je to naša, zadarska manifestacija, aludirajući vjerojatno na probleme oko ovogodišnjeg neodržavanja Noći punog miseca koju također organizira Propela.