Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Sport je važan hrvatski brend

Autor: Hina (H)

17.07.2013. 22:00
Sport je važan hrvatski brend

Foto: FAH



Vaterpolist Josip Pavić pozvao je predsjednika Josipovića da svojim autoritetom po nadležnim institucijama pridonese poboljšanju statusa hrvatskog sporta i sportaša
Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je hrvatske reprezentativce osvajače medalja na nedavno održanim 17. Mediteranskim igrama u turskom Mersinu te im čestitao na uspjehu rekavši kako su svojim rezultatima sjajno promovirali Hrvatsku, sport, prijateljstvo i sve dobro što sport nosi. Od gotovo 100 sportašica i sportaša osvojena je 81 medalja što je vrlo visok prosjek i rezultat vrijedan divljenja i zahvalnosti. Hrvatski sportaši osvojili su ukupno 27 medalja od kojih 11 zlatnih, sedam srebrnih i devet brončanih i to je do sada najuspješniji nastup hrvatskih sportaša na Mediteranskim igrama.
Predsjednik Josipović izrazio je uvjerenost da će hrvatski sportaši biti jednako uspješni i na idućim Mediteranskim igrama u Španjolskoj.
– Sport nije važan samo za promicanje naše domovine i sportskih saveza, nego i zbog poruke olimpizma, druženja, kontakata i drugih osobnih i društvenih vrednota – istaknuo je Josipović čestitavši sportašima na uspjesima i dostignućima dodavši da su dokazali da su spremni i na najveće izazove.
Predsjednik Republike je, također rekao kako su njegova očekivanja prema Hrvatskom olimpijskom odboru, nacionalnim sportskim savezima, nadležnom ministarstvu da sportašima osiguraju uvjete za najviše rezultate, jer oni to očito mogu i znaju.
U ime osvajača medalja na čestitkama je zahvalio vaterpolski reprezentativac i kapetan reprezentacije, najbolji vaterpolski golman na prošlim Mediteranskim igrama Josip Pavić. Pozvao je predsjednika Josipovića da svojim autoritetom prema nadležnim institucijama pridonese poboljšanju statusa hrvatskog sporta i sportaša, kao jednog od najvrjednijih brendova koje Hrvatska ima, a da će se oni pobrinuti da se što češće susreću u svečanim i slavljeničkim prigodama.
Susretu su bili nazočni predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik HOO-a Josip Čop te treneri, članovi stručnih stožera i nacionalnih sportskih saveza.


Četvero Zadrana na prijemu


Na prijemu kod predsjednika Ive Josipovića bile su zadarske jedriličarke Romana Župan i Enia Ninčević, srebrne iz Mersina te boksač Josip Bepo Filipi koji je, također osvojio srebrno odličje. Budući da su trenutačno na pripremama u Francuskoj, gdje love dobar vjetar za skorašnje Svjetsko prvenstvu, na prijem nisu bili Šime Fantela i Igor Marenić, ali jest Edo Fantela, Šimini otac i trener ovoj sjajnog dvojca. (Š. Ć.)