Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Voda – neiscrpna tema

Autor: Ante Rogić

17.07.2013. 22:00
Voda – neiscrpna tema

Foto: Marin GOSPIĆ



Riječ je o radionicama u kojima su radili profesori i studenti s jedanaest europskih sveučilišta iz devet zemalja, kazao nam je dr. sc. Branimir Vukosav s Odjela za geografiju Sveučilišta u Zadru


Posljednjeg dana seminara o problematici geografije voda, što je održan na Sveučilištu u Zadru, u ulaznom dijelu Gradske knjižnice Zadar otvorena je izložbe “Geography of Water”. Na tri postera predstavljeni su rezultati znanstvenih radionica.
– Riječ je o radionicama u kojima su radili profesori i studenti s jedanaest europskih sveučilišta iz devet zemalja, kazao nam je dr. sc. Branimir Vukosav s Odjela za geografiju Sveučilišta u Zadru, organizatora skupa. Cilj ovih radionica je bio da se sudionici, koji su pristigli iz zemalja Europske unije, upoznaju s problematikom vode i vodoopskrbe u Zadru te da ih usporede s problematikom u svojoj zemlji.
Seminar je otvoren na Sveučilištu u Zadru i trajao je sve do jučer. Riječ je o interdisciplinarnom seminaru koji se dulji niz godina održava na sveučilištima članovima inicijative predvođene Sveučilištem u Tartuu (Estonija). Na ovogodišnjem seminaru pri Sveučilištu u Zadru, krovna tema je bila problematika voda u obalnim i otočnim krškim krajevima (“Water Management in Coastal and Insular Karst Areas”). Inače, zadarsko Sveučilište programu se priključilo 2011. godine. Svi troškovi organizacije financirani du iz sredstava Europske unije čime sudjelovanje u jednom ovakvom projektu donosi samo pozitivne aspekte.
– S ovom izložbom pokušavamo znanost popularizirati i približiti izvanakademskoj zajednici, kazao je dr. sc. Branimir Vukosav.