Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kadeti Zadra 1952 treći u Hrvatskoj!

17.07.2016. 22:00
Kadeti Zadra 1952 treći u Hrvatskoj!


 Kadeti (igrači rođeni 2002. godine i mlađi) Vaterpolskog kluba Zadar 1952 osvojili su treće mjesto na završnom turniru Hrvatskog kupa koji je prošli vikend održan na bazenu ŠC Višnjik. Posebno priznanje dobio je i Ante Zdrilić koji je proglašen najboljim vratarom turnira. Završnicu je izborilo šest sastava, od kojih su Mornar i Mladost kao pobjednici kvalifikacijskih skupina imali izravan nastup u polufinalu. Zadar 1952 i Jug te Primorje i POŠK borili su se za preostala dva mjesta među četiri najbolja sastava. Momčad s Višnjika je u četvrtfinalu s 9:7 svladala Jug, a potom ju je u polufinalu zaustavio splitski Mornar koji je pobjedom u finalu protiv Mladosti osvojio prvo mjesto. U borbi za treće mjesto Zadrani su u dramatičnom srazu golom Drage Stanića, inače mlađeg kadeta, s velike udaljenosti tri sekunde prije kraja došli do pobjede 6:5.
– Na kraju nas je pomazila sreća, ali bila je to i nagrada za odličan turnir koji smo odigrali. Prvi put smo s ovom generacijom pobijedili ne jednog nego dva sastava iz velike četvorke i to u dva dana. Zaslužili smo medalju premda treba naglasiti da je turnir bio vrlo izjednačen pa ni neki drugi rasplet ne bi bio iznenađenje – rekao je Ivo Radetić, trener Zadra. Klub s Višnjika osvojio je tako četvrtu medalju u mlađim kategorijama od 2009. kada se s Kolovara preselio u zatvoreni bazen. Lani su mlađi juniori bili treći u Kupu dok su dječaci iz uzrasta nade 2010. osvojili drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske i treće u Kupu.
– Medalje su konačna nagrada, nekakav šlag na tortu, ali puno važnije od toga je kontinuitet rada u svim kategorijama, što smo postigli vrlo brzo nakon izgradnje bazena. Naši dobri rezultati su postali konstanta i to sa svim selekcijama što nas posebno raduje.
Kadetska bronca stigla je nakon naporne sezone i niza utakmica ne samo ove, nego i preostale četiri mlađe selekcije (nade, mlađi kadeti, mlađi juniori, juniori).
– Treće mjesto kadeta je uspjeh ne samo igrača i mene kao trenera, nego i svih trenera u klubu, ali i roditelja koji su nam velika podrška. Mnogi od njih pomažu nam na putovanjima kao i na svaki drugi način i stalno su nam na usluzi – dodao je Radetić i čestitao Mornaru čiji su igrači osvojili zlatnu medalju.
– Mornar je neka druga dimenzija u ovoj kategoriji, s time da je i Mladost pokazala veliki napredak i odigrala odlično finale.
Nastup u Kupu još trebaju odraditi dvije kategorije Zadra nakon čega će duga sezona i službeno završiti. Riječ je o mlađim kadetima, koji u devet kvalifikacijskih utakmica imaju osam pojeda i jedan remi te nadama. Mlađi kadeti su sljedeći vikend na završnici u Korčuli gdje će nastupiti još sedam momčadi dok će se nade za medalje boriti tjedan dana kasnije u Rijeci. Moglo bi tako još poneko odličje stići na Višnjik.