Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sajam ribljih proizvoda, veslanje, defile ribarica, brudet, Kondža…

17.07.2016. 22:00
Sajam ribljih proizvoda, veslanje, defile ribarica, brudet, Kondža…


Najstarija fešta koja se u Kalima na otoku Ugljanu već tradicionalno organizira krajem srpnja i početkom kolovoza na otvorenom – Kualjske ribarske noći – Tunuara i ove će godine ljubiteljima morskih delicija, mediteranskog ugođaja i zabave pružiti nezaboravan doživljaj uz bogat trodnevni program.
Kualjske ribarske noći “Tunuara 2016” započet će u četvrtak, 21. srpnja sajmom proizvoda od ribe, a završit će u subotu, 23. srpnja odmjeravanjem ribarskih i veslačkih vještina, nastupom Zorice Kondže, ali i s bogatom gastro ponudom lokalnih delicija pout kualjskog brudeta. Jednako kao i prethodnih godina posjetitelji će i ove godine moći uživati u tradicionalnom defileu ribarica Zadarskim kanalom, a za ludu zabavu do kasno u noć u petak je zadužena Lidija Bačić, no prije njezina nastupa održat će se smotra mažoret plesa. Program u petak počinje već u 10.00 sati, a u subotu u 11.00 sati.
Organizatori ovogodišnje Tunuare programom su predvidjeli i znanstveno-stručni skup koji će se održati u petak u Općinskom domu, a sve s ciljem promocije ribarstva i proizvoda od ribe te promocije Kali sa željom da se kroz ovu manifestaciju stvori jedna zanimljiva turistička atrakcija. Kaljani su od davnina duboko vezani za ribe i ribarenje, a slijedom razvoja turizma i turističke ponude, spojili su i jedno i drugo što je kao splet novih okolnosti obogatilo cjelokupnu turističku ponudu mjesta.
Prema programu Tunuare, u četvrtak 21. srpnja u 12 sati vrijeme je za Sajam proizvoda od ribe – Batalaža, a sutradan
u 10 sati u Općinskom domu počinje 14. znanstveno-stručni skup o ribarstvu. Sajam se nastavlja i ovog drugog dana manifestacije u 12 sati, a u 17 sati na Mulu je događanje nazvano “Jedi što vrijedi” – gastro ponuda ribljih specijaliteta. U 18.00 sati je “Veslačko natjecanje s kaićimin od Batalaže do Mula”. U 19.00 sati na MUlu je natjecanje u kuhanju kualjskoga brudeta, a u 20.00 sati “Smotra mažoret plesa”. Slijedi u 22 sat koncert zabavne glazbe – Lidija Bačić.
U subotu, završnog dana kaljske manifestacije, u 11 sati je “Defile ribarskih brodova Zadarskim kanalom”, zatim uživanje u ribljoj gastro ponudi, dok je za 18.00 sati predviđeno kuhanje velikog kualjskoga brudeta na Mulu.
U 19.00 sati je demonstracija ribarskih vještina, a u 22.00 sata sve će koncertom začiniti Zorica Kondža.