Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zorici Šalov pripao naslov najbolje šokolarke za 2016. godinu

17.07.2016. 22:00
Zorici Šalov pripao naslov najbolje šokolarke za 2016. godinu


Prvu večer Šokolijade nije mogla spriječiti niti jaka bura koja je puhala prema Ninu. U subotu navečer u centru ovog kraljevskog gradića plesalo se i degustiralo vrhunski šokol kojeg, na opće veselje gostiju, nimalo nije nedostajalo.
Na ovogodišnju šokolijadu odazvale su sve ukupno 64 obitelji, koje su prema svojim tradicionalnim recepturama pripremale ovu deliciju. Šokol je pristigao iz brojnih mjesta uokolo Nina – Ninskih Stanova, Privlake, Vira, Žerave, Briševe, pa i Murvice i Islama Latinskog. Šokolijada, koja je simbolično započeta 2003. godine, danas, 13 godina kasnije, poprimila je oblike jedne značajne manifestacije, kakvu ne mogu spriječiti ni vremenske nepogode. Možda, samo pomaknuti koji sat početka održavanja programa.
– Evo, prkosimo i kiši i buri. Znali smo da će usprkos lošem vremena ljudi doći i pitati jel se što događa, pa smo prvu večer Šokolijade napravili da bude takozvana ‘večer u malom’. Željeli smo za ljude prirediti degustaciju svega onoga što je tijekom dana bilo na ocjenjivanju, kazala je direktorica TZ Grada Nina Marija Dejanović.
Pobjednici u kategoriji Ninski šokolari:
1.   Zorica Šalov, 136,5 bodova
2.   Domagoj Burela, 134 boda
3.   Matija Šalov, 133 bodova
Pobjednici u kategoriji Šokolari ostala mjesta:
1.   Ivica Matulj, Privlaka, 102 boda
2.   Šime Šango, Privlaka, 100 bodova
3.   Poljoprivredno prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića Zadra, 98 boda