Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ostajemo dok budemo potrebni!

18.07.2017. 18:51
Ostajemo dok budemo potrebni!


Pitati vatrogasce, koji se već danima bore s požarima diljem županije, jesu li umorni, potpuno je promašeno pitanje, a opet i takvi, na izmaku snaga, bili su spremni na još jednu besanu noć pred sobom. Bila im je to treća ili četvrta, tko više i broji.
Dva požara, u Lišanima Ostrovičkim i na području Ceranje-Vrana iznad Pakoštana, koje vatrogasci već danima neumorno pokušavaju ugasiti,  tijekom jutra su se ponovno aktivirala. Na području Lišana Ostrovičkih požar je buknuo na brdu Mačkova glava.
Na teren su izišli i reporteri Zadarskog lista, sa željom da ispričamo priču o našim herojima. Vozeći se od Benkovca prema Lišanima u daljini se nazirao dim, a u zaseoku Bulići već i osjetio. U Lišanima prazne ulice, prođe tek pokoji automobil. Vozeći se dalje do požarišta, na koje nas je uputio gospodin Davor, saznajemo kako požari na ovom području od subote ne prestaju.
Vozeći se dalje do Ostrovice, s lijeve strane vide se netom ugašena opožarena područja, a ne nekim mjestima još uvijek tinja. Uspinjući se prema brdu, na livadi tinja požar u čije gašenje odmah kreću trojica vatrogasaca.
Naš sugovornik, Željko Vrsaljko iz Državne intervencijske postrojbe, objašnjava nam situaciju na terenu.
– Ovo je jedan požar razbacan na više strana, teško ga je kontrolirati. Ima ga u brdu, u kotlini. Ne znamo koliko ima opožarene površine. Bili smo iza ovog brda, ali smo se morali vratiti. Kuće neće biti u opasnosti, ostajemo dok budemo potrebni, kazao je Vrsaljko.
Na prostoru Vrane danima gori minski sumnjivo područje, a zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša kaže kako ga je u ponedjeljak iznenadila detonacija mina u području koje nije obilježeno kao minski sumnjivo.


cijelu reportažu potražite u tiskanom izdanju od srijede, 19. srpnja