Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Nakon Hrabrov Zadar napustila i Tamara Vrkić

Autor: Šime Ćurko

17.08.2009. 22:00
Nakon Hrabrov Zadar napustila i Tamara Vrkić


Vrlo vjerojatno za Zadar više neće nastupati ni Lorena Banić. Riječ je o djevojkama koje su, uz Amy Lovrić i Mladenku Vrkić, bile najiskusnije u zadarskim redovima
Nad Višnjikom se gasilo danje svjetlo koje je prelazilo u sumrak kada su s pripremama krenule odbojkašice Zadra. Iako je još 10. kolovoza bio svojevrsni uvod u sezonu prave pripreme počele su preksinoć. Noć koja se spuštala na Zadar slikovito je pokazala probleme s kojima se zadarska odbojka susreće godinama pa i desetljećima. Ovo ljeto ponovno se tako dogodila smjena generacija pa su prvu ekipu napustile Nina Hrabrov i Tamara Vrkić, koje posljednjih godina studiraju u Zagrebu i koje su do sada redovno putovale na utakmice. Blizu odlaska je i Lorena Banić, dugogodišnja kapetanica. No, potvrdu o tome nismo dobili ni od Kresoja ni od Banić, koja trenutačno nije u Zadru. Riječ je o djevojkama koje su, uz Amy Lovrić i Mladenku Vrkić, bile najiskusnije u zadarskim redovima. Bez Hrabrov, T. Vrkić i Banić Zadar je praktički nova ekipa kojoj neće biti lako ponoviti rezultate iz posljednjih sezona, kad je triput zaredom osvojeno treće mjesto u Prvoj B ligi.
– Svake godine ispočetka, to je, nažalost, naša realnost. Ipak, većina djevojka koje su odlaskom tri iskusne igračice došle u prvi plan već ima iskustvo iz Prve B lige od prošle sezone. Osim toga to su djevojke koje su odlično igrale u Drugoj ligi u kojoj su zauzele drugo mjesto. Teško je govoriti o ambicijama u novoj sezoni jer ne znamo kakva je kvaliteta ostalih ekipa. Bez obzira na to, mislim da ovaj Zadar može biti u sredini ljestvice – smatra Robert Kresoja kojem se na prvom treningu odazvalo sedam igračica. Među njima je i Tamara Vrkić koja se pojavila kako bi Kresoji i suigračima potvrdila da se povlači iz aktivnog igranja odbojke. Vrkić je kvalitetna tehničarka, a s njom u ekipi ili bez nje Zadru nikad nije bilo isto i zato će njen izostanak biti teško nadoknaditi. Budući da Kresoja s mlađim kadetkinjama odlazi u Reggio Emiliju na Olimpijadu trobojnica Zadranke će nekoliko dana trenirati Tomislav Đurković, trener u prvoligašu Azeni. Kresoja je potvrdio da će Zadar i sljedeće sezone imati drugu ekipu s kojom će igrati u Drugoj ligi – jug. Za tu će selekciju nastupati generacija 1994. i mlađe.


Lovrić, M. Vrkić i mlađe snage


Na prvom okupljanju Robertu Kresoji su se odazvale: Katina Zubčić, Mladenka Vrkić, Ivona Magaš, Veronika Barić, Josipa Martinović i Daria Ugarković, a zbog poslovnih obveza ostale su Amy Lovrić, Nikolina Fantov, Leonarda Radulović i Andrea Martinović. To su igračice koje će se sljedeće sezone boriti za mjesto u prvoj ekipi.