Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ledenko i Čakarun treći u B finalu olimpijade mladih

17.08.2010. 22:00
Ledenko i Čakarun treći u B finalu olimpijade mladih


 Hrvatski košarkaši su u trećoj utakmici u skupini na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru upobijedili Filipine sa 22-19 (9-13) i već sada osigurali plasman u četvrtfinale. Još im preostaje utakmica s Djevičanskim otocima koja je na rasporedu u četvrtak gdje im je potrebna pobjeda kako bi bili prvi u svojoj D skupini i izbjegli u četvrtfinalu prvoplasirane Amerikance u C skupini.
Iako je hrvatska momčad kvalitetnija od filipinske, suparnici su ih podosta namučili, ali krivnjom naših. Hrvatska je povela 3-0 i nakon toga su dečki stali. Napad je bio neefikasan, a niti obrana nije bila na razini. Sreća pa su Filipinci dosta promašivali, inače bi se na poluvrijeme otišlo i s većom razlikom (9-13). Drugi dio je Matej Buovac otvorio tricom i smanjio na 12-13. Tek 35 sekundi prije kraja utakmice, Hrvatska je nakon slobodnih bacanja koje je izveo Matej Buovac došla u vodstvo od 20-19 te relativno mirno privela utakmicu kraju.
“U drugom dijelu smo bolje i čvršće odigrali obranu, podigli igru i na kraju pobijedili. Sad nam još preostaje pobijediti Djevičanske otoke”, rekao je trener Branimir Pavić.
Član zagrebačke Mladosti Ivan Levaj je u finalu na 50 metara slobodno osvojio je vrlo dobro peto mjesto s rezultatom 23.11, što je samo dvije stotinke slabiji rezultat od dan ranije isplivanog osobnog rekorda.
“U polufinalu sam se malo bolje osjećao, no ni danas nije bilo loše. Možda sam malo griješio, ali sam na razini svog trenutno najboljeg rezultata. Još mi preostaje nastup na 100m slobodno gdje je konkurencija iznimno jaka”, rekao je Levaj po završetku utrke.
Šesnaestogodišnja članica taekwondo kluba Dubrava iz Zagreba Rea Budić pobijedila je u prvom kolu predstavnicu Malija Kadiatou Diallo sudačkim prekidom borbe u prvoj rundi pri rezultatu 10-0. Nakon tri udarca u glavu, sutkinja je ispravno procijenila obzirom je Rea evidentno kvalitetnija. Kako je rekla njezina trenerica Lidija Katalinić Špoljarić:
“Diallo je došla sa pozivnicom i mi smo ovaj meč shvatili kao zagrijavanje za sljedeći.” Nažalost, Rea nije imala ono malo potrebne sreće sa ždrijebom, pa se u drugom kolu borila s Koreankom Soo Yeon Jeon, kasnije osvajačicom zlatne medalje, i izgubila 3-11. Prema modificiranim pravilima na OIM, nema repasaža, pa je Rea završila nastup kao petoplasirana, što je za mladu taekwondoašicu dobar rezultat.
Nastupima u B finalima hrvatski veslači su završili nastup na prvim OIM. Članica VK Istra iz Pule, osamnaestogodišnja Asja Žero zauzela je vrlo dobro drugo mjesto na utrci samaca (1000m) s rezultatom 3:50.13, a veslački dvojac Jadrana, Zadrani Mile Čakarun i Mate Ledenko u B finalu dvojaca bez zauzeli su treće mjesto s rezultatom 3:15.56. Zanimljivo, isti rezultat, 3. mjesto u B finalu, ovaj dvojac je postigao i na nedavnom juniorskom svjetskom prvenstvu.