Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Odigrali smo mrtvu utakmicu

17.08.2010. 22:00
Odigrali smo mrtvu utakmicu


Nama ne paše ovakva igra u kojoj nema žestine, te smo morali od početka krenuti kao da nam se radi o životu ili smrti, a ne kao da je neka prijateljska utakmica – primijetit će Ježina
Protiv Cibalije na drugom domaćem ispitu sezone uzeo se tek mršavi bod iako se u tjednu prije utakmice najavljivalo iz tabora plavih da se ide po tri boda. Očekivao se Zadar kao protiv Karlovca, rastrčan i borben, no gledatelji su mogli vidjeti jednu anemiju pogotovo u napadačkom dijelu momčadi, a srećom ni Vinkovčani nisu imali veliki motiv i želju za ugroziti vratara Zadra, Antonija Ježinu. On, pak nije imao toliko posla koliko na prethodne tri utakmice, ali je u nekoliko situacija pravovremenim reakcijama očistio nekoliko pokušaja Cibalijinih igrača i najavio da će u Splitu protiv Hajduka gdje je sljedeća stanica Zadrana u HNL-u, biti pouzdana karika.
– Nismo uspjeli doći do pobjede kako smo najavljivali kroz cijeli tjedan. Slabo smo ušli u utakmicu i nedostajalo je borbenosti. Cibalia je pokazala da je čvrsta momčad i to na kraju krajeva pokazuje podatak da jedini nisu primili gol u prva četiri kola. No, mi svejedno u ovakvim utakmicama s protivnicima koji su nam ravni trebamo uzimati bodove, jer nam je svaka takva utakmica kvalifikacijska – kazivao je jučer Ježina
Napad je bio najveći problem. Stvorene su tek dvije prilike koje su mirisale na gol. Srećom, ni Vinkovćani nisu pokazali neku preveliku želju otići naprijed.
– Bila je mrtva utakmica, bez tempa i ritma. Nismo imali krvi kao u onoj utakmici protiv Karlovca dok se Cibalia očito zadovoljila remijem. Nama ne paše ovakva igra u kojoj nema žestine, te smo morali od početka krenuti kao da nam se radi o životu ili smrti, a ne kao da je neka prijateljska utakmica – primijetit će Ježina kojeg ponajviše u nedjelju očekuje težak posao na Poljudu gdje će ih ugostiti ove sezone preporođeni Hajduk.
– Takve utakmice kao što je ova sljedeća s Hajdukom su najlakše za odigrati. Nemamo nikakva očekivanja i onda se može dogoditi puno toga pozitivnog. Lani smo ih pobijedili na Poljudu, ali to je bio sasvim drugi Hajduk nego što je ovaj. Igraju dobar nogomet, još uvijek se drže u Europi te će biti teško ponoviti lanjski uspjeh.
Na koju kartu polažete optimizam da se iz Splita možete vratiti barem s bodom?
– To je sigurno na račun njihovog umora od utakmice s Unireom Urziceni koju igraju sutra. Njima je ta utakmica jedna od najvažnijih u cijeloj sezoni i neće puno razmišljati o nama. Naš cilj je da zbijemo redove, da stanemo u obrani blizu jedan drugoga i da taj naš defanzivni blok funkcionira kao harmonika. Volim kad igramo nogomet, a pokazali smo na prošlom gostovanju u Koprivnici (u prvih 65 minuta op.a.) da to može dobro izgledati dok se držimo zamišljenog plana.
Za utakmicu s Hajdukom će vam biti otupljena špica napada. Neće biti Terkeša i Mršića zbog tri žuta kartona.
– Tko god da istrči morat će dati sve od sebe i tu nema puno kalkuliranja. Nama su utakmice kontra izravnih konkurenata za ostanak u ligi najvažnije. Stoga na Poljudu treba pokušati dobro odigrati, a bitnija će nam biti ona sljedeća na Stanovima protiv Zagreba. U takvim utakmicama imamo imperativ pobjede i na takvim utakmicama se gradi budućnost Zadra u Prvoj ligi – zaključio je Ježina.


Tornado zove u Split


Udruga navijača Tornado Zadar organizira put u Split, na utakmicu 5. kola Prve HNL Hajduk – Zadar, koja se igra u nedjelju s početkom u 20 sati. Svi zainteresirani mogu se prijaviti u četvrtak i petak od 20 do 21 sat u prostorijama Tornada.