Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Prijeteći pištoljem opljačkao trgovinu u centru grada

17.08.2010. 22:00
Prijeteći pištoljem opljačkao trgovinu u centru grada


Razbojnik je za pljačku iskoristio trenutak dok je trgovkinja u prodavaonici bila sama, prišao joj i s uperenim pištoljem viknuo neka se udalji od pulta gdje se nalazi registar-kasa, nakon čega je pokupio sav novac i pobjegao u nepoznatom smjeru
Uz prijetnju pištoljem u ponedjeljak oko 16 sati opljačkana je trgovina “Luce” u Ulici Brne Karnautića, u samom centru grada, na Poluotoku.
Prema informacijama iz policije, nepoznati muškarac ušao je u trgovinu “Luce” nakon čega je trgovkinji zaprijetio pištoljem i iz kase joj odnio dnevni utržak od oko tri tisuće kuna. Razbojnik je za pljačku iskoristio trenutak dok je trgovkinja u prodavaonici tekstila bila sama, prišao joj i s uperenim pištoljem viknuo neka se udalji od pulta gdje se nalazi registar-kasa, nakon čega je, držeći pištolj uperenim prema njoj, pokupio sav novac i pobjegao u nepoznatom smjeru. Nitko od zaposlenika iz susjednih trgovina, ali ni prolaznika, ništa nije vidio niti čuo, iako je riječ o vrlo frekventnoj ulici.
U pljački, srećom nitko nije ozlijeđen, a u tijeku je potraga za nepoznatim počiniteljem. Zaposlenica zbog pretrpljenog straha jučer nije došla na posao.
Jučerašnje razbojstvo sedamnaesto je od početka ove godine koje se dogodilo na području Policijske uprave zadarske, a deveto pištoljem. Prvo ovogodišnje razbojstvo dogodilo se u večernjim satima sredinom siječnja kada je naoružani i maskirani razbojnik ušetao u kladionicu Stanleybet na Relji, pištoljem zaprijetio 28-godišnjoj zaposlenici, zgrabio oko dvije tisuće kuna i pobjegao u nepoznatom smjeru. Razbojnik je ubrzo pronađen nakon čega je protiv njega podnesena kaznena prijava. Tijekom veljače, ožujka i travnja uslijedio je niz razbojstava u trgovinama po gotovo identičnom scenariju, a na meti nepoznatom počinitelju našle su se tri trgovine Sonik, dvije Bakmaz i jedna Konzumova. U srpnju su počinjena dva razbojstva na području PP Benkovac, a oba počinitelja, od kojih je jedan maloljetnik uhićena su. Maloljetnik je prijeteći pištoljem opljačkao Ininu benzinsku crpku, a drugo razbojstvo počinjeno je na području Popovića kada je prijeteći pištoljem jednom mještaninu razbojnik uzeo ključeve vozila i odvezao se.