Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vratila se Lucija Perica

17.08.2010. 22:00
Vratila se Lucija Perica


Nakon skoro dvije godine od povlačenja iz košarke Perica se vratila u matični klub u kojem je bila dio sjajne generacije 1988.-89. koja se 2006. vratila u A-1 ligu
Na drugom treningu košarkašica Zadra na početku priprema za novu sezonu pojavila je Lucija Perica (1988.). Nakon skoro dvije godine od povlačenja iz košarke Perica se vratila u matični klub u kojem je bila dio sjajne generacije 1988.-89. koja se 2006. vratila u A-1 ligu. Perica igra na poziciji beka-šutera i ukoliko bude redovna na treninzima i uspije se pripremiti za sljedeću sezonu bit će veliko pojačanje ekipi s Višnjika.
– Perica je odlučila početi trenirati. Sada treba vidjeti kakve su njene mogućnosti budući da je dugo bila izvan redovnog treniranja – kaže Marija Mazija, trenerica, koja na prvim treninzima radi s desetak igračica. Produženi odmor dobile su Glorija Sikirić, Ema Meštrović, Sanja Kovačević i Josipa Sesar, koje su nastupile na juniorskom Europskom prvenstvu divizije B. To je natjecanje zbog ozljede (koljeno) preskočila Ivana Blažević koju Mazija ovih dana očekuje na treninzima. Prethodno je Blažević mirovala osam tjedana. Novo ime ze sljedeću sezonu trebala bi biti Božena Tokić (1983.), također svojevremeno igračica Zadra, koja je u međuvremenu najveći trag ostavila u zagrebačkom Agramu. U Zadar se nakon godinu dana (Požega) vratila Lucija Štrmelj (1992.), poput Perice bek-šuter, nekadašnja članica mlađih reprezentativnih kategorija.
Problem za Maziju i stručni stožer je nedolazak na pripreme Karmen Jeričević, Lare Majstorović i Sanje Rogošić, uz Antoniju Erslan lani najiskusnijih igračica.
– Trebamo vidjeti zašto se nisu pojavile, posebno kad je riječ o Rogošić i Jeričević koje imaju ugovor s klubom. Ne riješi li se uskoro ova situacija nije nemoguće da na ove tri igračice, ili neke od njih, više ne budemo računali. Pripreme su počele i ne može se biti u konkurenciji za prvu ekipu, a ne dolaziti na treninge – podvukla je Mazija koja će tako još jednom u sezonu krenuti s mladim domaćim snagama. U odnosu na lani sljedeće sezone očekuje se veći doprinos Sanje Kovačević, koja igra na poziciji organizatorice igre. Iskustvo iz reprezentacije Kovačević i Zadar bi trebali znati iskoristiti.