Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Grad ne dopušta Županiji natkrivanje terase

17.08.2011. 22:00
Grad ne dopušta Županiji  natkrivanje terase


Kroz projekt se provukla želja o natkrivanju postojeće terase u sklopu krova. Terasa je okrenuta prema cesti, a iz Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja Grada Zadra došao je odgovor da tu terasu Županija ne može natkrivati, odnosno da bi se natkrivanjem izašlo iz dozvoljenih gabarita


Zadarska županija ovih je dana proslijedila  Upravnom odjelu za provedbu dokumenata prostornog  uređenja i građenja Grada  Zadra zahtjev za lokacijskom dozvolom za uređenje  potkrovlja zgrade Zadarske  županije. 
Namjera je Županije  uređenje velike vijećnice sa  100-tinjak mjesta kako bi uvjeti rada vijećnika ali i svih  onih koji sudjeluju u radu,  uključujući i novinare, bili  puno bolji i primjereniji.  Uređenje potkrovlja nije  nužno samo zbog izgradnje  nove velike vijećnice nego i  zbog činjenice što krov zgrade Županije nije u redu te  zahtijeva temeljitu rekonstrukciju. Kroz projekt se  provukla želja o natkrivanju  postojeće terase u sklopu  krova. Terasa je okrenuta  prema cesti, a iz istog gradskog upravnog odjela došao  je odgovor da tu terasu  Županija ne može natkrivati, odnosno da bi se natkrivanjem izašlo iz dozvoljenih  gabarita. Naši izvori kažu da  je stav Županije, koja ne želi  ulaziti u sukob s Gradom,  kako nema govora o promjenama gabarita, budući da  bi nadstrešnica završavala s  krajem fasade. Neki su u novonastaloj situaciji iščitali  novi sukob između Grada i  Županije i to baš u predizborno vrijeme.
Međutim, u gradskom  upravnom odjelu kažu da je  situacija vrlo jasna. Odredbe  Detaljnog plana uređenja zapadnog Poluotoka kažu da se  gabariti rezidencijalnog objekta, zgrade Zadarske županije ne mogu mijenjati ni vertikalno ni horizontalno. Navodno je na tim odredbema  inzistirala sama Zadarska  županija suočena s mnogobrojnim pritiscima za prodajom ove zgrade i pretvaranjem u hotel. Isti pritisci,  potvrđuju nam naši izvori,  postoje i danas. Također je  poznato da Županija nema  novaca za izvedbu ovog projekta u cijelosti, te će ga nominirati prema fondovima ili  kreditu iz programa EIB IV.