Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Vratit ću se još bolji i jači

17.08.2011. 22:00
Vratit ću se još bolji i jači


U 30. minuti ispred našeg gola u jednoj gužvi mi je Ježina pao na nogu i osjetio sam jaku bol u predjelu desnog gležnja. Stisnuo sam zube, ali sam izdržao tek nekoliko minuta u drugom poluvremenu kada sam zatražio izmjenu – kazao je Jerbić


Unatoč odličnih sedam bodova u prva tri kola Prve  HNL idila na Stanovima nije uspjela potrajati i nakon utakmice s  Lokomotivom koja je završena s  trostrukim minusom na strani  nogometaša Zadra. Uz “gubitak  nevinosti zadarskih Stanova” nevolja se nadovezala i u znaku  ozljede Jure Jerbića, koji je na  najmanje mjesec dana izgubljen  za zadarskog prvoligaša. Peh je  još veći kada se uzme u obzir  odlična forma ovog mladog veznjaka koji je odlično Zebiću u  prva tri kola poslužio i na izrazito  deficitarnoj stoperskoj poziciji.  Fraktura kosti u gležnju desne  noge za Jerbića znači stanku od  najmanje tri tjedna dok se ne  skine gips, a nakon toga trebat će  neko vrijeme da se uspješno povrati na radnu temperaturu.
Pad Ježine
– Taman sam se ustalio u prvih  jedanaest, sve je bilo kao iz snova  u prva tri kola i odjednom sve  krenulo nizbrdo. U 30. minuti  ispred našeg gola u jednoj gužvi  mi je Ježina pao na nogu i osjetio  sam jaku bol u predjelu desnog  gležnja. Stisnuo sam zube, ali  sam izdržao tek nekoliko minuta  u drugom poluvremenu kada sam  zatražio izmjenu. Trenutačno  imam longetu, no brzo bi trebao  biti stavljen gips, a oporavak će  potrajati tri tjedna. Onda očekujem da bi u desetak dana nakon  toga mogao ponovno na travnjak.  Nadam se da će povratak biti brz  i da ću se vratiti još bolji i jači.
Očekivao se nastavak uspješnog niza protiv Lokomotive,  kada ono hladan tuš i potop u  posljednjih pet minuta utakmice.
– Očekivali smo da ćemo izgledati kao u prva tri kola, no  pokazalo se potpuno suprotno.  Nismo bili pravi, nije bilo tečnosti pogotovo u našem veznom  redu i Lokomotiva je zasluženo  slavila. Šteta što nismo taj naš niz  nastavili, no ne treba očajavati jer  smo prikupili dosad velikih sedam bodova i treba optimistično  gledati pred dva sljedeća gostovanja u Šibeniku i Zaprešiću.
Lakše na gostovanjima
Iako je oduvijek Zadar bio poznat kao klasična domaćinska  momčad nekako se čini da bi ove  sezone trebalo biti lakše osvajati  bodove u gostima. Pogotovo  zbog stila igre koji vam ide na  ruku kad ste podređeni protivniku.
– Gostovanja su nam izgleda  postala puno lakša nego prijašnjih sezona kada bi se redovito  vraćali poraženi. Lani smo uspjeli u cijelom prvenstvu tek sedam bodova skupiti na strani, a u  dva gostovanja ove sezone imamo već četiri boda. Sigurno nam  je lakše formacijski stajati na  terenu kada smo u obrambenom  bloku i onda na brza otvaranja  možemo doći do gola. Protiv  Lučkog i Varaždina u gostima i  protiv Hajduka na Stanovima  smo mogli tako igrati, pa nam se  na kraju i isplatilo. Protiv Lokomotive smo bili prisiljeni napadati, voditi igru i to se pokazalo  lošim po nas. Previše je bilo prostora u sredini gdje se nismo  uspjeli nametnuti što su Lokosi  na najbolji način po njih iskoristili.
Momčad će biti lišena Jerbićevih usluga u subotu na  Šubićevcu. Što Zadrani mogu  protiv Šibenčana?
– Mogu puno toga učiniti, ja se  nadam pobjedi iako znamo da im  neće biti nimalo lako. Nema mene,  no vraća se Jonjić nakon crvenog  kartona zarađenog u Varaždinu, a i  trebat će u napadu biti puno konkretniji, ako mislimo napraviti dobar rezultat. Pokazali smo da  možemo, zašto ne bismo pjevajući  i sa Šubićevca – zaključio je Jerbić.


Navijači brodom u Šibenik




Udruga navijača Tornado Zadar poziva sve zainteresirane na odlazak na  gostovanje u Šibenik. Putuje se brodom, a broj mjesta na brodu je ograničen. Iz Tornada poručuju da bi brod  isplovio mora biti ispunjen do posljednjeg mjesta (220 osoba) pa mole  zainteresirane da se prijave što prije.  Cijena puta koja uključuje ulaznicu za  utakmicu je 100 kuna.


Marco Migliorini na probi


Na Stanovima je na probi Marco Migliorini (19), talijanski stoper (194 cm). Prema  podacima objavljenima na internetu Migliorini je prošle sezone bio u češkom Brnu.  Nakon odlaska Stjepana Skočibušića, Tomislava Glumca i Ante Puljića, Dalibor Zebić  ima velikih problema s manjkom obrambenih igrača. Hoće li Migliorini Zebića riješiti  briga još se ne zna, iako dosadašnja praksa Talijanu ne ide u prilog. Naime, na  Stanovima se stranci, osim ponekog igrača iz Bosne i Hercegovine, rijetko zadržavaju.  Jedina iznimka u posljednjem desetljeću bio je Thomas Tetteh Amugi iz Gane.


Strahonji derbi susjeda


Delegirani su suci za utakmice 5.  kola Prve HNL. Susret Šibenika i Zadra  na Šubićevcu sudit će Marijo Strahonja  iz Zagreba, a pomoćnici će mu biti  sugrađani Ivica Modrić i Đuro Jaković.  Četvrti sudac bit će Davor Bertol iz  Domaslovca. Ivan Duvnjak iz Virovitice  određen je za delegata, a Stjepan Djedović iz Osijeka za kontrolora utakmice  koja se igra u subotu 20. kolovoza u 20  sati.