Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Imamo igru, nedostaje rezultat

Autor: Andrija Dešpoja

17.08.2013. 22:00
Imamo igru, nedostaje rezultat


Problem je u realizaciji, jer stvaramo velik broj šansi. Imamo, uglavnom, mladu momčad koja je bez iskustva i to nam je minus, ali i plus u nekim stvarima – kaže Gregov


Sljedeći protivnik nogometaša Zadra u Prvoj HNL je Hrvatski dragovoljac. Opravdane želje jednih i drugih za uspjehom nalaze u odličnim izvedbama koje su pružili u prošlom kolu. Zadar je iznenadio na Parku mladeži dok su Sigečani oduzeli dva boda Dinamu na domaćem terenu u Kranjčevićevoj ulici. Bit će to ujedno sudar dvije momčadi koje su prije početka Lige 10 najavljivani kao najveći favoriti za ispadanje u Drugu ligu. U redovima Hrvatskog dragovoljca jedan od najzanimljivijih igrača jest nekadašnji igrač Zadra, a kasnije i Raštana te Velebita – Šime Gregov. On je ove sezone pronašao mir u zadnjoj liniji novopečenog prvoligaša te će danas biti jedna od najvećih prepreka zadarskim napadačima.
Ohrabreni odličnim partijama kontra Hajduka na Poljudu i na svom terenu protiv Dinama “crni” dolaze na Stanove po iznenađenje.
– Posljednje dvije utakmice protiv Hajduka i Dinama podignule su nam maksimalno samopouzdanje. U Splitu smo trebali i zaslužili barem bod, no nismo uspjeli naplatiti dobru igru. Zato smo to uspjeli protiv najvećeg favorita Dinama. Iskoristili smo njihov umor od nastupa u kvalifikacijama za Ligu prvaka te smo izašli na teren s mišlju kako im možemo jednom pametnom igrom parirati. Odlično smo stajali u obrambenom bloku te im nismo dopustili da se razigraju – kaže Gregov.
Mladi igrači su okosnica Dragovoljca. Slična situacija je i u Zadru.
– Imamo dosta sličnosti sa Zadrom. Osim Dinama, Rijeke, Splita uglavnom sve ostale momčadi u ligi guraju na pogon izrazito mladih igrača. Tako je i kod nas. Protiv Dinama smo u prvom sastavu imali čak šestoricu mlađih od 20 godina. Ti igrači su nam izgurali lanjsku sezonu u Drugoj ligi te su zasluženo dobili priliku.
Koga se najviše pribojavate u zadarskim redovima?
– Od sadašnjih igrača Zadra poznajem tek nekolicinu s kojima sam igrao dok sam bio na Stanovima. Bilavera, Jerbića, Gluića i Terkeša dok ostale ne poznajem. Ipak, nakon pet kola primjetno je da su najopasniji napadači Terkeš i Ivančić. Stoga ne treba biti previše pametan pa kazati da ako njih dvojicu uštopamo onda smo jako blizu pozitivnom rezultatu – za kraj je kazao Gregov.