Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ljeti je zabavno, zimi je grad pust, ali volim svoj posao

Autor: Ante Vidović

17.08.2013. 22:00
Ljeti je zabavno, zimi je grad pust, ali volim svoj posao

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Stari tip trgovine gdje se većina stvari nalazi iza pulta, a srce trgovine je prodavačica koja zna gdje se što nalazi, na kojem dijelu police, i što je još važnije zna svoje mušterije. Uz to što je ekspert svoga posla, ona je i vrhunski psiholog koji zna što, kada i na koji način treba reći u tom trenutku


Mi smo svi ovdje kao jedna velika obitelj. Jedan dan se smijemo, drugi dan plačemo, treći svađamo, a četvrti se ponovno smijemo, opisuju atmosferu u jednom od posljednjih dućana na Poluotoku trgovkinja Sanja Rančić i njena mušterija. Takvih dućana kao što je ovaj tvrtke Olvin, u Ulici Mihovila Klaića, gotovo da i više nema.
Stari tip trgovine, gdje se većina stvari nalazi iza pulta, a srce trgovine je prodavačica koji zna gdje se što nalazi, na kojem dijelu police i skladišta, i što je još važnije zna svoje mušterije, što i kada trebaju u koje doba dana, godine. Uz to što je ekspert svoga posla, ona je i vrhunski psiholog koji zna što, kada i na koji način treba reći u tom trenutku.
Sanja Rančić iza sebe ima dvadeseti tri godine radnog iskustva u trgovini, a posljednje tri radi u Olvinu na Poluotoku. Pozna ona u dušu svakoga svog kupca – stariji svit voli da se prema njima pokaže pažnja koju oni i zaslužuju, mlađi su svi u petoj brzini, a oni srednje dobi su idealni za malo popričati s njima.
– Raditi posao trgovca zna biti naporno, a zna biti i gušt. Radi se s ljudima i dinamično je. U ovom poslu moraš biti jako dobar psiholog, saslušati ljudi, čuti njihove probleme, koji puta im izići u susret, govori Sanja Rančić.