Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

“Rat” za srdele, šarune, lignje, dagnje…

17.08.2016. 22:00
“Rat” za srdele, šarune, lignje, dagnje…


Autohtona gastro-glazbena i zabavna manifestacija “Ribarska noć” u Biogradu na Moru apsolutno je uspjela. Nakon osam godina održavanja spektakularne manifestacije pod nazivom “Biogradska noć” Grad i Turistička zajednica su organizirali i prvu “Ribarsku noć”, kako su mnogi rekli, za pamćenje.
Nekoliko tisuća posjetitelja slilo se u ribarsku luku, na biogradsku rivu od spomenika Obalcu, gdje se smjestila velika pozornica, do Gata i 15-ak štandova s morskim delicijama. Jednako atraktivni bili su i gastronomska ponuda i zabavni program.
– Gosti uživaju u bogatoj ponudi ribljih delicija i školjaka, za meso na ovoj fešti mjesta nema. Sve je začinjeno pjesmama klapa Konoba i Donat, istaknula je Nives Jeličić iz Turističke zajednice.
Biograd je bio preplavljen ljudima do te mjere da se do pozornice više nije moglo doći, a redovi uz štandove bili su dugi na desetke metara. Velike gužve oko roštilja i gradelada, “rat” za srdele, šarune, lignje, hobotnice na salatu i pod pekom, tunu, školjke.
– Sudeći po ponudi i posjećenosti, “Ribarska noć” vrlo brzo će postati jedan od biogradskih brendova, kazao je dogradonačelnik Marijan Stopfer, dodajući kako je prva “Ribarska noć” bila pun pogodak. Osim mega spektakla kao što je Biogradska noć te Najdužeg stola i Međunarodnog sajma ribarske opreme, Biograđani ovog ljeta ne pamte ovoliko ljudi na biogradskoj rivi, ne pamti se ovakva fešta i gužva koja je vladala na “Ribarskoj noći”.
– Dugo godina ljetujemo u Biogradu na Bošani. Evo se gostimo i ne znamo što je bolje, riba, školjke ili vino. Idemo po još jednu turu, govori bračni par u srednjim godinama iz zagrebačke Dubrave.
Bilo je tu i domaćeg vina koje se posebno svidjelo stranim gostima koji su se stalno vraćali po još jednu čašicu.