Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Rodbina iz Zadra je ponosna zbog mog dolaska

17.08.2016. 22:00
Rodbina iz Zadra je ponosna zbog mog dolaska


Mislav Brzoja, novi igrač Košarkaškog kluba Zadar, ovih dana trebao bi se priključiti momčadi Ante Matulovića, koja se nalazi u drugom tjednu priprema za novu sezonu. Iako je ovaj 22-godišnjak rodom iz Zagreba, Zadar mu nije nepoznanica.
– Moji su roditelji iz Zadra, tako da poznajem ovaj grad. Imam ovdje mnogo rodbine i svi su jako ponosni zbog mog dolaska. Imat ću veliku podršku s tribina, to je sigurno – kaže Brzoja, koji je sa Zadrom potpisao trogodišnji ugovor.
Tu je stigao iz Sjedinjenih Američkih Država, gdje je posljednje dvije godine igrao i studirao na sveučilištu Evansville, a prije toga na Villanovi.
– Jako sam zadovoljan i uzbuđen zbog dolaska u grad košarke. Zadar je klub s velikom tradicijom, sjajnim navijačima i dobrom upravom. Smatram da je to idealna sredina za moj košarkaški razvoj i veselim se igranju pred zadarskom publikom.
Kakve su vaše ambicije u Zadru?
– Želim ovdje ostaviti svoj pečat. U ove tri godine želio bih u potpunosti sazrijeti kao igrač. Cilj mi je nametnuti se treneru svojim liderskim sposobnostima i biti primjer ostalim mladim igračima u klubu, čak i starijima.
Brzojin matični klub je zagrebačka Dubrava, u kojoj je prošao sve mlađe kategorije i odigrao jednu seniorsku sezonu, nakon čega se otisnuo preko Atlantika.
– Smatrao sam da je odlazak u SAD najbolja odluka za mene i pokazala se ispravnom. U međuvremenu sam sazrio u glavi, kao igrač i kao čovjek. Upoznao sam drugu vrstu košarke, onu američku, s mnogo više atleticizma i brzine u odnosu na europsku, te smatram da će mi to iskustvo pomoći u daljnjem razvoju.
Kako je kazao Branko Skroče, sportski direktor Zadra, Brzoja je polivalentan igrač, koji igra na pozicijama dva i tri, a po potrebi može pripomoći i na mjestu organizatora igre.
– To što mogu pokriti više pozicija je zasigurno plus koji donosim treneru Matuloviću. Primjerice, ako upadnemo u probleme s prekršajima ili zbog taktičkih razloga, mogu igrati i playmakera. Nadam se dobroj sezoni i osobnoj i momčadskoj i dat ću sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate – zaključio je novi igrač Zadra.