Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zanimljivo je dopisivati se, a da to ne može baš svatko pročitati

17.08.2016. 22:00
Zanimljivo je dopisivati se, a da to ne može baš svatko pročitati


Obla i uglata glagoljica koja je najčešće korištena na hrvatskom području jučer ujutro mogla se naučiti na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Zadar.
Uz samo učenje pisanja glagoljice mališani su imali prilikU i slušati o povijesti glagoljice, njezinoj važnosti na kojem se prostoru ona prostirala. Pisala su se tako imena, igrale igre, izrađivala slova… Radionicu je vodila Maja Šatalić koja s polaznicima prolazila umijeće pisanja glagoljice.
– Taj dio im je upravo i najzanimljiviji kako bi se u školi mogli dopisivati na glagoljici, pojasnila je voditeljica Šatalić kojoj je ovo bila druga po redu radionica sa zadarskom djecom, a reakcije su jako pozitivne. Jučer se tako pisalo, crtalo, zapitkivalo, sve kako bi se ovo pismo što bolje naučilo. Jer, zanimljivo je dopisivati se, a da te baš svatko ne razumije.
Radionica glagoljice dio je ljetnog programa Gradske knjižnice Zadar koji se odvija tijekom srpnja i kolovoza. Tijekom ljeta u knjižnici se igrao i šah, pričale ljetne priče te slagale puzle. Radilo se i na iPadu, doznali smo od djelatnice knjižnice Željane Buljat, kao i proučavao 3D printer. Srijede su rezervirane za dječju kinoteku, dok je petak dan kad se slažu puzle. Tražile su se i knjige ljeta na ljetnim blogovima te predstavljali hrvatski ilustratori.
Do kraja ovog mjeseca u sklopu programa održat će se još i kreativna radionica “Veselo ljeto” u izvedbi članica Udruge odgojitelja Maraška, dok je sljedeći tjedan ispunjen igranjem društvenih igara. Posljednji tjedan u kolovozu bit će obilježen kvizovima.