Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Brazilci za Čilićevo neigranje doznali od novinara!

Autor: Šime Ćurko

17.09.2008. 22:00
Brazilci za Čilićevo neigranje doznali od novinara!

Foto: Filip BRALA



Čilić je odličan mladi igrač i njegov izostanak mogao bi povećati naše šanse – smatra brazilski izbornik
Jučer su pred novinare izašli i Brazilci. Francisco Costa, izbornik, i njegova četvorka: Thomaz Bellucci, Thiago Alves, Andre Sa i Marcelo Melo iznijeli su svoja očekivanja od okršaja s Hrvatskom. U jednom trenutku ne zna se tko je više bio u čudu, Brazilci ili novinari, budući da je Costa tek od novinara doznao da Marin Čilić neće biti u hrvatskoj momčadi.
– Nema Čilića? Ne znam za taj podatak, mi smo bili uvjereni da će igrati. Očekivali smo hrvatski par Ančić – Čilić, ali malo smo zatečeni ovom informacijom. Čilić je odličan mladi igrač i njegov izostanak mogao bi povećati naše šanse – pokušao se nekako snaći Costa. Od Hrvatima govori probranim riječima.
– O našem protivniku je dovoljno reći da su 2005. osvojili Davis cup. Kad je riječ o nama i pripremama za meč imali smo nekih problema nakon dolaska u Zadar budući da nam se zagubila prtljaga zbog čega je dva dana bilo poteškoća s nedostatkom opreme. Sada je sve u redu i spremni očekujemo početak meča. Dočekala nas je očekivano brza podloga, ali i podloga na kojoj se može igrati i pobijediti Hrvatsku.
Novinari su Costu pitali da potvrdi tko će igrati pojedinačne mečeve, a tko parove.
– Kod nas nema nekih tajni, zna se koji nam je par, a koga smo doveli za pojedinačne dvoboje. Tu nema velikih tajni.
Bellucci je prvi brazilski reket, čovjek od kojeg se očekuje brzi prodor prema najboljim pozicijama na ranking listi.
– Bit će to težak dvoboj u kojem će svaki meč biti neizvjestan. Proteklih dana dobro smo trenirali i vjerujem da imamo šansi protiv domaćina.
Alves je u drugom kolu US opena unatoč porazu od Rogera Federera potvrdio dobru formu.
– Hrvatska je u prednosti zbog domaćeg terena i navijača. Tako je to uvijek u Davis cupu.
Melo i Sa bit će najveća opasnost za Hrvatsku. Riječ je o vrlo uigranom dvojcu koji se potpuno okrenuo igranju parova dok su pojedinačnu karijeru stavili u drugi plan. Iza njih je niz zapaženih nastupa, posebno na Grand slam turnirima.
– Za nas su parovi jako važni. Bod koji bismo u parovima mogli osvojiti trebao bi nam puno pomoći u nastojanju da izborimo Svjetsku skupinu. Bez obzira protiv kojeg hrvatskog para igrali, trebat ćemo odigrati vrhunski meč. Imali smo ove sezone nekoliko jako dobrih rezultata i to protiv Hrvatske moramo potvrditi – zaključio je Sa.
 


Sa voli košarku
Andre Sa osim tenisa voli i košarku. Po toj je kombinaciji sličan Mariju Ančiću.
– Čuo sam da je košarka jako popularna u Zadru i da su navijači dosta glasni. Uvijek volim uz tenis zaigrati i košarku – kaže Sa.