Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Goran Prpić kao ravnatelj bolnice

Autor: Šime Ćurko

17.09.2008. 22:00
Goran Prpić kao ravnatelj bolnice

Foto: Adam VIDAS



Čilić ima upalu živca na licu zbog čega se ne smije izlagati fizičkim naporima
Je li moguće? Još jedan tjedan u kojem su se hrvatski teniski reprezentativci pripremali za vikend koji donosi Davis cup dvoboj donio je ozljedu jednog od naših igrača. Marin Čilić, koji drži 22. mjesto na ranking listi, neće biti na raspolaganju Goranu Prpiću za ogled s Brazilom. Mladi Međugorac ima upalu živca na licu zbog čega se ne smije izlagati fizičkim naporima. To je samo nastavak niza nevjerojatnih pehova koji su pogodili reprezentaciju koja je 2005. bila najbolja na svijetu. I baš je tada kad smo bili najbolji sve krenulo naopako. Zapravo, ne baš odmah jer je prva obveza nakon trijumfa u Bratislavi protiv Slovačke bila Austrija u Grazu. Igralo se na zemlji, koju su domaćini polijevali kao da je riječ o poljoprivrednoj površini ne bi li zaustavili servise Ivana Ljubičića i Marija Ančića. Nisu uspjeli. Nakon subote bilo je 3:0 i Hrvatska je u četvrtfinalu dobila Argentinu u Zagrebu. Bio je to pravi početak hrvatskih muka. Najprije je Ivo Karlović otkazao, onda su počeli problemi Ančića s ozljedom i to svega nekoliko dana prije početka dvoboja s Argentincima pa je Ljubičić ostao praktički sam. Ulogu prvog igrača i izbornika sjajno je odradio (pobijedio Callerija i Nalbandiana), ali tada neiskusni Marin Čilić nije mogao donijeti treći bod. Baš kao što to nije pošlo za rukom ni Saši Tuksaru koji je u četiri seta u odlučujućem meču izgubio od Chele. Da je Hrvatska tada imala pravog Ančića ili da se pojavio Karlović, taj bismo meč teško izgubili i novi polufinale bio bi zajamčen. Tužno je bilo i gledati poluprazne tribine Ledene dvorane u kojoj je manja skupina argentinskih navijača nadglasala domaće snage. Da smo prošli Argentinu, tko zna gdje bi Hrvatskoj bio kraj.
Nova sezona donijela je Njemačku u Krefeldu i nove zdravstvene probleme. Iscrpljeni Mario Ančić silno je želio igrati i dobio je priliku protiv Tommyja Haasa. Epilog? Ančiću je malo nakon toga potvrđena mononukleoza, mjesecima kasnije nije ga bilo u tenisu. Ljubičić više nije imao nekadašnju formu, a Haas je igrao u životnoj formi, pa je samo preostalo čekati protivnika za ostanak u Svjetskoj skupini. Ždrijeb nije bio ugodan Velika Britanija u Wimbledonu. Unatoč Anyju Murrayu i veteranu Timu Henmanu činilo se da su Ančić i Kralović, uz pomoć Ljubičića, dovoljno jaki razlozi optimizma za wimbledonsku travu. A onda je prvo otpao Ančić zbog problema s leđima i to tek nakon što se oporavio od mononukleoze, Karlović je ponovno otkazao, a Ljubičić je nakon što mu je ždrijeb već dodijelio Henmana zapeo u bolnici zbog problema s – bubrežnim kamencima. Čilić i Roko Karanušić preko noći su postali prvi i drugi reket, Britanci su uzeli ponuđeno i vratili se u elitu, a Hrvatsku gurnuli u Euroafričku skupinu.
U Dubrovniku u travnju konačno kompletna Hrvatska, a kad je tako, šanse protivnika su znatno manje. Italija je pobijeđena 3:2. Slijedi Brazil, očekivali smo protiv najjačih hrvatskih aduta. U utorak navečer stigla je vijest da Čilić neće moći. Ništa neobično za reprezentaciju koja kao da je pretplaćena na takve probleme.


Zovko umjesto Čilića
Lovro Zovko bit će četvrti mušketir u hrvatskoj reprezentaciji za susret protiv Brazila. Zovko je uskočio umjesto Marina Čilića, koji ne može nastupiti zbog upale živca na licu.
Lovro Zovko prošloga je tjedna osvojio challenger u Orleansu s Ukrajincem Stahovskim. Zagrepčanin svakako može pomoći u parovima. Vraća se u reprezentaciju poslije godinu dana i dvoboja u Wimbledonu protiv Velike Britanije.


ŠC Višnjiku prihod od ulaznica
Za razliku od kvalifikacijskih utakmica rukometne reprezentacije za odlazak na Olimpijske igre, kada su sva prava od prodaje ulaznica, ali i troškovi organizacije turnira išli na račun Hrvatskog rukometnog saveza, ovaj put tvrtka ŠC Višnjik je u drugačijoj poziciji.
– Po ugovoru s Hrvatskim teniskim savezom, Gradom Zadrom i ŠC Višnjik predviđeno je da smo mi suorganizatori i da nam ide prihod od ulaznica kao i troškovi kompletne organizacije dvoboja Hrvatske i Brazila. Ti troškovi obuhvaćaju smještaj svih članova reprezentativnih stožera, zatim njihov prijevoz, usluge zaštitara i niza ostalih segmenata nužnih za ovakav događaj – potvrdio je Mirko Sičić, zamjenik direktora ŠC Višnjik.




Ostale samo pojedinačne ulaznice
Ulaznica za dvoboj s Brazilcima ima još i to onih pojedinačnih. Mirko Sičić, iz ŠC Višnjik, kaže da je prodano svih 802 kompleta ulaznica za sva tri dana po cijeni od 120 kuna. Ulaznice se prodaju, kao i do sada, u Arsenalu, TIC na Narodnom trgu i na blagajni ŠC Višnjik. Cijena je 50 kuna, a prema procjenama, Višnjik će biti dobro, iako vjerojatno ne potpuno pun. Najveći interes za ulaznice je za subotu i nedjelju.
Danas u 13 sati u Sv. Donatu je izvlačenje parova na kojem se očekuju obje reprezentacije. Prvi meč u petak počinje u 14 sati, u subotu parovi počinju u 15 sati, a u nedjelju je prvi meč u 12 sati.