Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Razlog pokušaja ubojstva “muško-ženski odnosi”?!

Autor: Minja Gugić

17.09.2008. 22:00
Razlog pokušaja ubojstva “muško-ženski odnosi”?!

Foto: Filip BRALA



Lukićeva je kao razlog njezinog odlaska do Ane Treščec navela “raščišćavanje nekih nesporazuma od ranije”, a riječ je o muško-ženskim odnosima dok je Elvis Mirkov istražnom sucu Pečini rekao kako on kobnog jutra “tamo nije ni bio”. Ana Treščec jučer je još uvijek bila u stanju kome i ostala je bez lijevog oka
Nakon što su u srijedu oko 20 sati, nakon dugotrajne krim obrade u policiji, privedeni dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Milanu Pečini zbog sumnje u pokušaj ubojstva 29-godišnje Zagrepčanke Ane Treščec, Gorana Lukić (37) i njezin nevjenčani suprug Elvis Mirkov(39) ostali su u pritvoru zadarskog Istražnog centra.
Naime, nakon saslušanja pred istražnim sucem koje je, kako smo saznali, trajalo gotovo puna četiri sata, sudac Pečina je donio riješenje o provedbi istrage i pritvorio ih zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te osobito teškog kaznenog djela. U nazočnosti odvjetnika postavljenih po službenoj dužnosti, dvojac je sucu odogovarao na pitanja, ali nije priznao djelo koje im stavlja na teret.
Kako smo saznali, Gorana Lukić je zapravo istražnom sucu djelomično priznala da je ona pucala, ali da je pištolj u Anu Treščec opalio slučajno te da je toga jutra otišla do obiteljske kuće u Bibinjama gdje je ona živjela posljednjih godina sa svojim nevjenčanim suprugom Tomislavom Petkovićem Srićom (33) kako bi s njom “rasčistila neke nesporazume” još od ranije. Elvis Mirkov pak, istražnom je sucu rekao kako on kobnog jutra “tamo nije ni bio”.
Ono što je najzanimljivije, iako se odmah nakon događaja cijela priča povezivala s drogom i zadarskim narko-miljeom, Lukićeva je u svojoj obrani rekla kako su se ona i Ana Treščec i ranije svađale, a razlog su “muško-ženski odnosi”.
No, sasvim pouzdano se o motivima pokušaja ubojstva može se samo špekulirati jer nikakve informacije sa službene strane – od policije, a posebice od istražnog suca nisu se mogle dobiti pod već poznatim obrazloženjem kako je to u interesu istrage.
Ana Treščec se, prema našim posljednjim informacijama, i dalje nalazi na Jedinici intenzivnog liječenja zadarske Opće bolnice u stanju kome, odnosno na aparatima za održavanje života. Propucana je kroz lijevo oko, bez kojeg je i ostala.
Još uvijek se ne zna razlog zbog kojeg su brojni fotoreporteri u srijedu navečer ostali uskraćeni za fotografije privođenja Gorane Lukić i Elvisa Mirkova jer su imali informaciju o tome kada će oni biti dovedeni istražnom sucu. Dovedeni su u “marici” i privedeni na stražnji ulaz iza zgrade suda.
Iako je sada osumnjičeni dvojac “na sigurnom”, prema našim informacijama policija još nije našla pištolj kojim je Ana Treščec ustrijeljena.