Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dani sunca

Autor:

17.09.2009. 22:00
Dani sunca


Ovaj, četrnaesti po redu sajam, kojim se promovira zdrav način života organizira se u sklopu Europskog tjedna kretanja, a bit će ga moguće posjetiti danas u vremenu od 8 do 20 sati te sutra od 8 do 14 sati na Narodnom trgu ili u slučaju kiše na Kalelargi


U suradnji Udruge “Eko-Zadar” i Grada Zadra danas započinje dvodnevni rujanski sajam zdrave hrane, tradicijskih proizvoda i suvenira “Dani sunca”. Ovaj, četrnaesti po redu sajam, kojim se promovira zdrav način života organizira se u sklopu Europskog tjedna kretanja 2009., čiji je moto “Za bolju klimu u gradovima”, a bit će ga moguće posjetiti danas u vremenu od 8 do 20 sati te sutra od 8 do 14 sati na Narodnom trgu ili u slučaju kiše na Kalelargi.
Novost ovog rujanskog sajma je sudjelovanje proizvođača Dujmex d.o.o. koji nudi proizvode rađene po receptima starih imotskih kuharica i slastičarki, imotsku tortu i imotske rafiole. Dujmex d.o.o. je 2007. godine uveo sustav upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2000 i sustav HACCP.
Među sudionicima na sajmu će se predstaviti OPG “Aralica” s proizvodima od višnje maraške, smokava i maslinova ulja; Bokun d.o.o. s prirodnim sokovima brusnice, borovnice, kupine, maline, vinom od šumske kupine, voćnim namazima od kupine, brusnice i šumske jagode; Nediljko Čotić s medom i pčelinjim proizvodima; OPG “Štefančić” s proizvodima na bazi lavande, eteričnim uljima i lavandinom vodicom, ukrasnim vrećicama punjenim sušenom lavandom, kremom za ruke s lavandinim uljem; Batlan d.o.o – sir “Alkar” (kombinacija kravljeg i ovčjeg milijeka), kozji sir, sir u maslinovu ulju s devet ljekovitih trava; Dumjex d.o.o – imotska torta, imotski rafioli; OPG “Marijan i Mira Maruna” – med i pčelinji proizvodi te JOSKRO d.o.o. – maslinovo ulje, voćni likeri, inćuni u ulju, sir u ulju.