Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Od Karlovca i Međimurja ne može se lošije

Autor: Šime Ćurko

17.09.2009. 22:00
Od Karlovca i Međimurja ne može se lošije

Foto: Vedran SITNICA



U trećem pokušaju nakon pobjede protiv Hajduka na gostovanju želimo pronaći našu igru i pokušati ostati barem neporaženi – kaže Dalibor Zebić
Uoči dvoboja s Osijekom, nogometaši Zadra su odradili posljednji trening i kreću put grada na Dravi prepuni optimizma da se u Gradskom vrtu može napraviti dobar rezultar. Osječeni su u odličnoj formi, posljednja tri kola ubilježili su tri pobjede u kojima su postigli ukupno osam pogodaka. Evidentan rast Osijeka u formi nije zabrinuo toliko trenera Dalibora Zebića koliko pitanje hoće li njegovi igrači uspjeti izbjeći partije kao protiv Karlovca i Međimurja.
– Kao i pred svako gostovanje gajimo nade da ćemo odigrati dobru utakmicu koja samo ne bi trebala izgledati kao one protiv Karlovca i Međimurja. Non-stop ponavljam da je teško živjeti na domaćim utakmicama i osim prvog gostovanja na Poljudu, koje smo odigrali odlično, sve drugo je bilo loše. U trećem pokušaju nakon pobjede protiv Hajduka na gostovanju želimo pronaći našu igru i pokušati ostati barem neporaženi.
Zebić pred gostovanje u Osijeku pokušava otkriti eventualne slabosti Osječana koje bi mogle biti od velike važnosti za razvoj događaja na terenu.
– Osječani su u pozitivnom nizu od tri pobjede i sigurno su smireni pred naš dolazak. Tražit će i četvrtu pobjedu i možda je tu naša prilika, jer bi mogli biti presigurni u sebe. Imaju dosta mladu momčad koja je čini se sklona nadigravanju i tu bi ih mogli malo iznenaditi. Naravno ako budemo na razini kakvi smo bili u Međimurju onda nemamo što tražiti u Osijeku. A opet s druge strane ne vjerujem da možemo biti gori od tih predstava u Karlovcu i Međimurju i da smo više nešto naučili pa je mislim vrijeme za pravu utakmicu kod renomiranog domaćina kao što je Osijek.
Zadrani put Slavonije kreću oslabljeni.
– Na treningu se ozlijedio Sabit Alimanović kojeg neće biti do tri tjedna. Uz Semirana Celu koji je već duže ozlijeđen, za utakmicu neće konkurirati Stjepan Skočibušić koji ima problema s leđima, a najveći hendikep će nam predstavljati izostanak Edina Šaranovića koji je skupio tri žuta kartona.
Tako će Zadrani na Dravi istrčati samo s jednim napadačem, a pojačat će vezni red. Ćurjurić i Santini trebali bi biti pomoć Terkešu koji će biti jedini klasični napadač.
– Odlučili smo biti čvršći na terenu, pa primoran izostankom Šaranovića, ću ostavit samo Terkeša u špici, a ojačat vezni red u koji bi najvjerojatnije trebao ući Ivan Santini. Nadam se da ćemo s takvom čvrstom sredinom biti puno kompaktniji i žilaviji protivnik nego prethodnih nekoliko kola u gostima.
Vjerojatni sastav: Ježina – Puljić, Bećiri, Jonjić – Bilaver, Ćurjurić, Surać, Santini, Ljubičić, Jozinović – Terkeš. Pričuve: Gluić, Kurtin, Milin, Maruna, Pletikosić, Jerbić, Mršić.