Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Puljane ostaviti na nuli

17.09.2010. 22:00
Puljane ostaviti na nuli


Nemamo pravo, unatoč velikim problemima sa sastavom, ni pomišljati na ništa drugo doli tri boda koja su nam od egzistencijalne važnosti – kaže Antonio Mršić


Pred nogometašima Zadra je večeras u 19 sati nova prvenstvena obveza protiv Istre 1961 koja u prvih sedam kola još uvijek ne zna za pobjedu. Želja je Zebićevih igrača da Istra i nakon ove utakmice ostane na istoj brojci pobjeda, a otežavajuća okolnost ne samo u ovom kolu, već i mnogima prije, je prava bolnica u zadarskoj svlačionici koja maksimalno sužava ionako sužen kadar plavih. Nema Ćurjurića, Skočibušića i vrlo vjerojatno Peze i Peraića, dok Gospić i Terkeš nisu spremni za svih 90 minuta. Povoljnija situacija je oko stanja Luke Begonje koji će zauzeti svoje mjesto u veznoj liniji, a društvo će mu mu praviti Banović i Jerbić. Napad je spao samo na jedno ime, Santinija, dok će po najavama stručnog stožera Zadrana, njegov partneri biti Gospić i Terkeš koji će dobiti svaki po poluvrijeme s obzirom na njihovu nespremnost. Između njih će ordinirati, najbolji Zadranin u posljednje vrijeme, Antonio Mršić, koji je iznimno optimističan pred dvoboj s Istranima unatoč golemim problemima koji su napali Zebićevu momčad.
 – Moramo i hoćemo pobijediti. Nemamo pravo, unatoč velikim problemima sa sastavom, ni pomišljati na ništa drugo doli tri boda koja su nam od egzistencijalne važnosti. Ovakve utakmice najmanje su lagane za igrati, jer svi očekuju tri boda s obzirom na protivnika koji ne briljira u dosadašnjem dijelu HNL-a, a treba odigrati 90 minuta na visokom nivou.
Neuspješne epizode sa gostovanja uvijek donesu određen pritisak u sljedećem kolu kad se igra na Stanovima. Sve osim pobjede bilo bi proglašeno velikim kiksom.
 – Na gostovanjima nikako ne uspijevamo kapitalizirati dobru igru koju smo prezentirali i protiv Lokomotive. Čak se može reći da smo u dobroj formi, uzimajući u obzir našu igru. Stvaramo dosta prilika, ali nismo konkretni u završnici. Zapinjali smo u obrani i dopustili smo Lokomotivi da nam iz tri prilike zabije tri gola. Stoga treba nastaviti s igrom kakvu pružamo u posljednim utakmicama, a u obrani moramo biti maksimalno koncentrirati i anulirati eventualne pogreške koje se znaju pokazati kobnima. Ne bi trebali strepiti previše pred ovaj dvoboj s Istrom, jer smatram da imamo igru i kvalitetu da uzmemo sva tri boda.
Neophodna su ta tri boda, jer vas raspored ne mazi u sljedeća četiri kola u kojem vas očekuju čak tri gostovanja na kojima redovito prolazite loše.
– Uh, što bi svi mi dali za jednu gostujuću pobjedu. To bi nas diglo maksimalno. Imamo taj određeni kompleks s gostovanja i svaki put nam se dogodi neki lapsuz koji nas košta gubitka bodova. Valjda će nam se jedan put sve poklopiti kako treba, a u ta tri gostovanja s jednim uspjehom uz ove dvije domaće pobjede kontra Istre i Šibenika porasle bi nam strahovito akcije po pitanju bježanja sa donjeg dijela ljestvice.
Veseli vaša dobra forma. Nametnuli ste se u glavnog oslonca trenera Zebića i večeras se očekuje od vas da povedete momčad do pobjede.
– Istina, dobro se osjećam u posljednje vrijeme, sluša me lopta, stignem i zabiti, no to je sve manje bitno ako momčad ne profitira od toga. Dajem sve od sebe u svakoj utakmici, a tako će biti i večeras kad očekujem da ćemo s pobjedom uspjeti podebljati bodovni saldo na 10 bodova – zaključio je Mršić.
Vjerojatni sastav: Ježina – Con, Glumac, Puljić, Šare, Jerbić, Begonja, Banović, Bilaver – Mršić – Santini, Terkeš (Gospić).