Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sv. misa za početak nove školske godine

17.09.2010. 22:00
Sv. misa za početak nove školske godine


Misno slavlje u povodu početka nove školske godine, sinoć u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodio je mr. don Gašpar Dodić, predstojnik Katehetskog ureda Zadarske nadbiskupije. Na svetoj misi okupili su se učenici, vjeroučitelji i djelatnici zadarskih škola, njihovi ravnatelji i profesori.
Don Gašpar je u uvodnim riječima prenio pozdrave zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića koji je ovih dana uputio svoju poruku za blagoslovljeni početak nove školske godine pozivajući roditelje i djecu na zajedničku molitvu i sudjelovanje na nedjeljnoj misi.
– U ovoj školskoj godini očekuje nas mnogo toga novoga, mnogo toga što će nam omogućiti da stvaramo i budemo kreativni. To će od nas zahtijevati dodatno učenje i ostvarivanje uspjeha. Trebamo biti ustrajni, otkrivati naše šanse i mogućnosti. Pozvani smo razvijati i unaprjeđivati naše sposobnosti i vještine. Svaki čovjek ima sposobnosti i šanse, rekao je don Gašpar protumačivši zatim odlomak iz Evanđelja o talentima.   
 Učenje je jedno fascinirajuće umijeće i način kako se suočavati sa svijetom. Tamo gdje se učenje doista događa, ono nadilazi svrhu i ima dublji smisao. Ne učimo za školu, nego za život. U zaključku propovijedi naveo je kako školovanje uključuje put prema određenom pozivu i zanimanju uz nužnost potpunog ljudskog angažmana u povjerenom poslanju.