Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Debeljačka učiteljica vraća se na posao

17.09.2013. 22:00
Debeljačka učiteljica vraća se na posao


U Osnovnu školu u Sukošanu prije dva dana stigao je nalaz višeg savjetnika za ravnatelje u osnovnim školama, prof. Marija Rogača iz Odjela za stručno-pedagoški nadzor Agencije za odgoj i obrazovanje. On je u OŠ Sukošan stigao prije desetak dana nakon prosvjeda roditelja debeljačkih učenika koji su, pod prijetnjom da svoju djecu neće puštati na nastavu, tražili da se učiteljica Anka S. iz Debeljaka premjesti u OŠ Sukošan pod nadzor ravnatelja.
Naime, roditelji tvrde kako učiteljica Anka S. djecu zove pogrdnim imenima, ostavlja bez nadzora, ne sudjeluje u izvanškolskim aktivnostima i slično, a svoje primjedbe uputili su pismom ravnatelju OŠ Sukošan Branimiru Peričiću, Samostalnom sektoru za inspekcijski nadzor Agencije za odgoj i obrazovanje i Uredu pravobraniteljice za djecu, kao i medijima.
– Nalazom je utvrđeno trenutno činjenično stanje, a nikakve posebne mjere nisu zadane, tj. zadane su mjere koje će se provoditi kroz čitavu tekuću školsku godinu tijekom koje se mora napraviti nadzor rada učiteljice te je na nama da provedemo podrobniju analizu i nakon toga donesemo odluku, rekao je jučer ravnatelj OŠ Sukošan Branimir Peričić.
Tako će, kad se vrati s bolovanja, učiteljica predavati učenicma pod pojačanim nadzorom, a to znači da će na njezine sate nenajavljeno dolaziti ravnatelj, a očekuje ju i posjet prosvjetne inspekcije.