Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Očekuje se oko sto vozača vespi

17.09.2013. 22:00
Očekuje se oko sto vozača vespi


Četvrti po redu Susret vespi Zadar od petka do nedjelje, od 20. do 22. rujna, održava se u Sukošanu uz subotnji defile do Zadra, Poličnika, Novigrada i natrag. Organizator je Vespa klub Zadar predsjednika Lorena Kubaske. U Sukošanu se očekuje oko sto vozača vespi iz Hrvatske, Slovenije i Italije.
– Početak okupljanja je u petak u 17 sati u Sukošanu. Dva sata potom započinje Vespa party uz bogat stol i piće po promotivnim cijenama, u ime organizatora najavljuje Josip Dijan Kesa naglasivši pritom podatak kako je u VK Zadru trenutno aktivno devet zaljubljenika u vespe iz Sukošana.
Vespa klub Zadar osnovan je u proljeće 2009. godine kao ustrojstveni oblik Vespa kluba Hrvatska, nacionalnog vespa kluba koji okuplja vlasnike i ljubitelje vespi iz cijele Hrvatske te ih predstavlja u svjetskoj organizaciji Vespa World Cluba koji okuplja više od dva milijuna članova. Tako na najbolji način nastavlja tradiciju klupskog vespa – druženja u Hrvatskoj.
– U subotu ujutro od 8 do 9 sati okupljanje je na “starom” košarkaškom igralištu Ruševac kod kafića Fortuna. Nakon okrjepe točno u 10 sati kreće Vespa defile prema Zadru, navodi Dijan.
Nakon defilea kroz Zadar, zaustavljanja i fotografiranja defile se nastavlja prema Poličniku gdje se organizira ručak. Potom je vožnja do Novigrada i nazad. Povratak je predviđen oko 17 sati kada u Sportskom centru Sukošan započinje bogat Vespa zabavno-sportski program.
– Uz glazbeni vremeplov, Vespa party, promotivnu vožnju i spektakularna Vespa sportsko-zabavna natjecanja na Sportskom centru u ovo općinsko središte će se vratiti u ugođaj pedesetih godina prošlog stoljeća, u vrijeme mog djeda Augustina Guste, kaže Josip Dijan dodajući kako se s vozačima vespa opraštaju u nedjelju prijepodne.