Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Sabljar-Dračevac i Perinić i službeno u utrci za predsjednički mandat

17.09.2013. 22:00
Sabljar-Dračevac i Perinić i službeno u utrci za predsjednički mandat


Za potpredsjednike su se kandidirali Duško Vidov, Josip Tičić, Marin Brajnović, Marin Keran, Suzana Jakovac, Radoslava Gregov i Božidar Smokrović


Renata Sabljar-Dračevac i Jadran Perinić od jučer su i službeno (protu)kandidati za mjesto predsjednika zadarske Županijske organizacije Socijaldemokratske partije. Tko će od njih dvoje dobiti povjerenje većine svojih stranačkih kolega bit će poznato tek za mjesec dana. SDP-ovci će to odlučiti tajnim glasovanjem po sistemu jedan član – jedan glas. Nakon što izaberu predsjednika birat će ostala tijela za koja su se svi zainteresirani kandidati mogli javiti do 13. rujna u ponoć.
– Izborna konvencija je 9. studenog i tada će se izabrati druga tijela. Od ukupno prijavljenih dvadeset i šest kandidata za predsjedništvo bira se šest, a od ukupno prijavljenih osamdeset za županijski odbor bira se trideset i troje kandidata – rekao je Frane Zvonimir Negro, predsjednik Županijske izborne komisije, dodavši kako se za potpredsjednika stranke javilo sedam kandidata između kojih će dvoje biti izabrano. Doznajemo kako su se za tu poziciju prijavili Duško Vidov, Josip Tičić, Marin Brajnović, Marin Keran, Suzana Jakovac, Radoslava Gregov i Božidar Smokrović.
Zanimljivo je spomenuti kako su u međuvremenu raspisani izbori i za nove organe Gradskog odbora SDP-a Zadar, a na službenim internetskim stranicama stoji kako je Gradski odbor SDP-a Zadar na sjednici održanoj 13. rujna 2013. donio odluke o raspisivanju izbora za predsjednicu/predsjednika GO SDP-a Zadar te za ostale organe GO SDP-a Zadar.