Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Alpe Adria Jet ski Tour

18.09.2017. 16:13
Alpe Adria Jet ski Tour


 Dan uoči službenog otvaranja natjecanja i posljednje ovosezonske utrke "Alpe Adria Jet Ski Toura" sve su oči bile uprte u – mobilne aplikacije s vremenskom prognozom! Tu i tamo pogled bi se uzdigao prema nebu, kretanju oblaka, procjeni utjecaja genovske ciklone i drugim elementarnim meteorološkim pojmovima, a u svim slučajevima tražio se odgovor na pitanje: hoće li se na ceremoniji službenog otvaranja natjecanja jet piloti zapjevati Nedin hit iz osamdeset i neke "Vrati se s kišom"?
Kako stvari stoje, čini se da će biti povremeno oblačno, ali uglavnom suho. To je za gledatelje dobra i najbolja moguća vijest.
– Kako god bude, mi ćemo posao odraditi. Vozimo i po kiši, kaže jedan od dva najvažnija čovjeka virskog jet happeninga Slaven Ivančić. Slaven je član jet reprezentacije Hrvatske ili hrvatskog jet ski tima na "Alpe Adria Touru", nekadašnji svjetski prvak i uspješni natjecatelj koji je na posljednjem Svjetskom prvenstvu osvojio 6. mjesto. Ove sezone vozio je u Zadru utrku na "Alpe Adria" i zauzeo 4. mjesto ponavljajući lošu karmu s jetovima iz prošlih sezona. Ivančić je naručio novi ove sezone, ali se jet pokvario sam od sebe čim je "čuo" da ide u ruke hrvatskom asu.
– To je moj klasični problem s jetovima. Pokvario se uoči nastupa u Zadru i tako stalno. Dvije utrke normalno odradi, treću ne radi, priča nam Slaven svoje natjecateljske muke. No, nije da je bez motiva ili ambicija.
– Hrvatski piloti na Viru još nisu bili na postoljima. Nisam se posebno pripremao za ovaj nastup, jer sam u organizaciji natjecanja što iziskuje napor i vrijeme, ali ako bude valova očekujem borbu za medalju. Bilo bi lijepo napraviti rezultat pred svojom publikom, dodaje Ivančić.
Priča s valovima omiljeno je štivo i drugom hrvatskom jet pilotu, odnosno drugom najvažnijem čovjeku iz organizacije natjecanja – Tihomiru Kotarskom. Slavni hrvatski motorist i prvi Hrvat na najspektakularnijem i najtežem off-road enduro natjecanju u Erzbergu, ne živi od laganih vožnji niti na "Alpe Adria Touru". U Zadru je na Europskom prvenstvu dohvatio broncu, a sada više od ičega priželjkuje adrenalinsku utrku.
– Dat ću sve od sebe da napravim neki rezultat, iako mi to nije najbitnija stvar. Bitno je da se odradi utrka i po mogućnosti, da na stazi budu valovi. Na njima se vidi umijeće pilota, kaže Tihomir koji će voziti u klasi Spark GP, dok će iskusniji Slaven u Ski GP klasu.
U hrvatskom timu još su Karlo Brezni, Marko Mežnik, Jasmina Kelava, Vito Obrovac, Nikola Špiljak i Ivana Zibar, a svi oni vozit će u konkurenciji 60-ak pilota iz Austrije, Njemačke, Mađarske, Slovenije, Švicarske, Češke, Poljske i Italije u 13 različitih kategorija. 


Sve spremno i ušminkano
S jučerašnjim danom kompletirane su sve momčadi i jet piloti za "Alpe Adria Jet Ski Tour". Kamperi su se ugodno smjestili uz plažu Jadro, piloti su bili zauzeti podmazivanjem i provjeravanjem stanja svojih bolida, dok su njihove obitelji uživale u sunčanom virskom vremenu. Djelatnici komunalnih virskih poduzeća "Vir održavanje" i "Čisti otok" pripremili su i ušminkali cijelu stazu, "Vir turizam" logistika je i podrška cjelokupnog jet eventa na Viru, dok je Općina Vir glavni sponzor natjecanja.