Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Europska destinacija izvrsnosti izlagala na sajmu u Celju

20.09.2017. 11:15
Europska destinacija izvrsnosti izlagala na sajmu u Celju


Kraljevski grad Nin je tijekom šest dana predstavljen kroz svoju turističku ponudu na 50. Međunarodnom sajmu obrtništva i poduzetništva u Celju.
Sajam su otvorili dr. sc. Miro Cerar, predsjednik Vlade Republike Slovenije te potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić budući da je partner u organizaciji sajma prvi put bila Hrvatska.


Blizu 130.000 posjetitelja
Ministarstvo turizma, osiguravajući besplatan štand, pozvalo je sve hrvatske županije i hrvatske Eden destinacije da se predstave u okviru navedenog sajma. Nin je tako dobio prigodu predstaviti se slovenskoj javnosti na sajmu koji je obišlo blizu 130.000 posjetitelja. Na jubilarnom 50. izdanju Međunarodnog sajma obrtništva i poduzetištva u Celju predstavilo se 1.700 izlagača iz 40 zemalja. Unutar hrvatskog paviljona sadržaje je predstavilo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora. U okviru sajma predstavljanje Republike Hrvatske bilo je kroz bogat i raznovrstan program, poslovne susrete, međunarodna predstavljanja, okrugle stolove i panel diskusije.
EDEN Nin – Europska destinacija izvrsnosti, predstavila je svoju ponudu putem prospektnih materijala, kroz power point prezentaciju destinacijske ponude na glavnom panou. Potom su se svakodnevno na panou izmjenjivali filmovi hrvatske turističke ponude, gdje je Nin bio zastupljen s četiri kratka filma. Pored podjele informacija o Ninu kao najromantičnijoj destinaciji Europe i podjele prospektnih materijala, na štandu je organizirana svakodnevna degustacija jedinstvenog gastronomskog proizvoda šokola.


"Visoki" posjetitelji
Prigodom otvorenja sajma, delegacija na čelu s predsjednikom Vlade Republike Slovenije dr. sc. Mirom Cerarom i potpredsjednicom Vlade Republike Hrvatske i ministricom gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martinom Dalić, obišla je štandove. Tom prigodom delegacija je posebno zastala na štandu Nina, a ninski turistički djelatnici Kristijan Čvrljević i Anđela Zorić predali su im prigodne poklone. Ministrica Dalić probala je šokol za koji je rekla da joj se jako sviđa.
Za čitavog trajanja sajma koji se održavao od 12. do 17. rujna, na ninskom štandu stradanje Nina u poplavi bilo je glavna tema, a posjetitelji su se uzimajući prospekte i najavljujući svoj dolazak, neprestano raspitivali o toj nemiloj katastrofi.
Nenadano je ninski štand posjetio slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec kojeg je također interesiralo stanje u Ninu povezano s katastrofalnom poplavom. Bio je oduševljen kušajući jedinstvenu deliciju ninski šokol rekavši kako je odličan i da nešto bolje nije nikad probao. Ninski su turistički djelatnici podijeli više od 5.000 prospekata i pozvali posjetitelje sajma na odmor u narednoj 2018. godini.




Ministrici Dalić pokazali kako je poplava oštetila mostove
Ministrica Dalić se ponovno vratila na ninski štand raspitivajući se o katastrofalnoj poplavi koja je zadesila drevni grad Nin, a turistički djelatnici Nina su joj putem panoramske fotografije pojasnili kako je došlo do poplave i pokazali joj poziciju mostova koji su stradali pod naletom vodene bujice.
Marija DEJANOVIĆ