Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kroz postrojbu prošlo 800 specijalaca

Autor: Siniša Klarica

17.10.2008. 22:00
Kroz postrojbu prošlo 800 specijalaca

Foto: Filip BRALA



Osamnaestu obljetnicu osnivanja “Poskoka” jučer su u zadarskom hotelu Kolovare obilježili pripadnici ove legendarne postrojbe specijalne policije.
Prije svečanog okupljanja pripadnice Udruge specijalne policje “Poskok” obišli su spomen sobu postrojbe u zgradi Policijske uprave zadarske. Kroz ovu, kako je rekao zadarski župan Stipe Zrilić, prvu oružanu postrojbu u zadarskom kraju koja se suprostavila petokraci iznad glave, prošlo je osam stotina specijalaca. Uspomenu na poginule i one ranjene održava danas Udurga specijalne policije “Poskoci” čiji je v.d. predsjednik Josip Bakarić rekao:
– U ovom vremenu slavlja nikad netreba zaboraviti one koji su poginuli za slobodu Hrvatske.
Predsjednik krovne udruge specijalne policije također pripadnik Poskoka, Svemir Vrsaljko rekao je da je cilj sinoćnog okupljanja proslava onog što su između ostalih i Poskoci stvorili – slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Njegov nekadašnji zamjenik, a danas načelnik PU zadarske Anton Dražina obećao je sljedeće godine organiziranje kvalitetnije proslave. Očito je da su organizatori očekivali veći broj uzvanika, ali i samih pripadnika postrojbe. Međutim, Dražina je napomenuo da i aktualno stanje sigurnosti u državi podsjeća sve pripadnika Poskoka da ne zaborave ono što su bili.