Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Tri zadarska kluba u lov na prvu ligu

Autor:

17.10.2008. 22:00
Tri zadarska kluba u lov na prvu ligu

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Danas i sutra na rasporedu je prvo kolo A2 lige-jug za košarkaše u kojoj sudjeluju tri zadarska kluba: Jazine, Pet bunara i Voštarnica. U 22 kola tražit će se prvak koji će s pobjednicima ostalih regionalnih A2 liga i pretposljednjim klubom iz A1 lige konkurirati za ulazak u Prvu ligu. Iako se čini dosta težak put, prvak iz južne skupine je često bio taj novi prvoligaš (prošle sezone Trogir). Zadarski predstavnici su uvijek bili u samom vrhu tog natjecanja tako da se i ove sezone mogu očekivati sva tri kluba u gornjoj polovini ljestvice. U prvom kolu, prva će na teren u subotu u Bibinjama istrčati Voštarnica koja dočekuje novaka u ligi Vodice koje su ambiciozno najavile napad na prvo mjesto. Voštarnica je odličnim igrama u pripremnim utakmicama i pobjedama nad Sukošanom u 2. kolu i Jazinama u 3. kolu Kupa Krešimira Ćosića pokazala da se na njih ozbiljno treba računati. Jazine otvaraju sezonu u nedjelju s gostovanjem kod Dalvina u Splitu te su kao i sve sezone do sad složili potentnu momčad koja sigurno konkurira za prva tri mjesta u ligi. Momčad Pet bunara je jedina nepoznanica jer su prvi put u natjecanju s kompletnim juniorskim sastavom Zadra te će biti zanimljivo kako će se puleni Roka Giergje snaći u ovako zahtjevnom natjecanju. Oni će započeti svoju avanturu u nedjelju na “vrućem” gostovanju kod Omiša.
Raspored 1. kola A2 lige – jug: Voštarnica-Vodice (subota, 13 h), Kaštela-Klesari Kebo (subota, 15), Dalvin-Jazine (nedjelja, 14), DOŠK- Solin (nedjelja, 17), Omiš-Pet bunara (Nedjelja, 18), Cetina-Mislav (nedjelja, 18).
KK JAZINE: Mario Pešut, Marijan Čakarun, Ante Knežević, Josip Peltzmann, Marin Knežević, Danko Šestić, Dan Marinović, Ante Gospić, Danijel Popović, Marko Vrsaljko, Filip Rumora, Mate Anđelić, Šime Olivari. Trener: Samir Žuža.
KK PET BUNARA: Ivan Tadić, Roko Butić, Ivan Batur, Ivan MikuliĆ, Martin Crnjak, Vinko Fain, Nikola Blažević, Antonio Vlaić, Franko Sterle, Ivan Milin, Ivan Jurišić, Franko Burčul, Dino Škara, Franko Sakara, Emilijo Banić, Franko Šango. Trener: Roko Giergja.
KK VOŠTARNICA: Marijan Bulić, Josip Bulić, Marki Blaslov, Marko Graić, Mario Šandrić,Petar Marić, Ivan Baždarić, Marin Zrnić, Krešimir Uzelac, Luka Vukoša, Boris Kovačević, Marko Bračić, Zvonimir Baričević. Trener: Rajko Vidaković.