Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Obitelji pravoslavnog svećenika opljačkana i zapaljena kuća

17.10.2011. 22:00
Obitelji pravoslavnog svećenika opljačkana i zapaljena kuća


– Mogu samo sa žaljenjem konstatirati da je zadarsko područje jedno od rijetkih na prostoru bivše Jugoslavije gdje se ovakve stvari ne prestaju događati. Nadam se da će počinitelj biti pronađen i kažnjen – zaključio je Pupovac


Zadarska policija u utorak je dovršila očevid u obiteljskoj kući pravoslavnog svećenika Rade Radmanovića (35) u Biljanima Gornjim koja je s nedjelje na ponedjeljak opljačkana, a potom i zapaljena. U kući koja je službeno u vlasništvu njegova oca Momira trenutačno nitko ne boravi, a svećenik od 2006. godine, otkako je odselio iz Knina, živi i radi u Pančevu u Republici Srbiji.
– Posljednji put sam u kući bio ovo ljeto i bilo je sve u redu. Zaista ne znam tko bi mogao takvo što učiniti, niti koji bi mu motiv bio jer se ni ja, a ni moji otac i brat, nikome nismo zamjerili – rekao nam je Radmanović kojeg su o paljevini kuće obavijestili susjedi. Napomenuo je kako je njihova kuća tijekom Domovinskog rata bila uništena te da je kasnije kat kuće obnovljen, a proljetos su iz programa obnove dobili i namještaj.
– Policijski službenici PU zadarske provode kriminalističko istraživanje u vezi s provalom u kuću u vlasništvu 59-godišnjaka u Biljanima Gornjim, a očevidom na mjestu događaja utvrđeno je da je unatrag nekoliko dana nepoznati počinitelj provalio u kuću u kojoj trenutačno nitko ne boravi te da je iz iste odnio dio inventara kupaonice, oštetio namještaj i zapalio dio drvene stolarije – izvijestio je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan napominjući kako će materijalna šteta biti naknadno utvrđena te da je protiv nepoznatog počinitelja podnesena kaznena prijava.
A o ovom događaju obaviješten je i Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća i potpredsjednik SDSS-a koji nije krio nezadovoljstvo.
– Mogu samo sa žaljenjem konstatirati da je zadarsko područje jedno od rijetkih na prostoru bivše Jugoslavije gdje se ovakve stvari ne prestaju događati. Nadam se da će počinitelj biti pronađen i kažnjen te da će oni koji bi trebali brinuti o sigurnosti ljudi i njihove imovine odraditi svoj posao te se pobrinuti da se ovakvo što nikad više ne ponovi – zaključio je Pupovac.