Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Plantak: Tko ne igra obranu taj nam ne treba

17.10.2011. 22:00
Plantak: Tko ne igra obranu taj nam ne treba


Vidaković je nakon Splita rekao da ne može nastaviti i to je stručni dio priče, dok su sve ostale konotacije vezane za to obične dječje priče – kaže Plantak


Za trenera Plantaka slučaj ne predstavlja ništa čudno u trenerskoj praksi, jer kako je sam rekao ne može utjecati na odluku igrača da raskine suradnju. Po njemu je potez Vidakovića da odustane od nastavka suradnje djelovao kao ostavljanje momčadi na cjedilu pred iznimno bitnu utakmicu sljedećeg vikenda kada u Jazine dolazi Dubrovnik.
– Prvo da razjasnim kako Vidaković nije potjeran, nego da je odustao biti našim članom zbog osobnih razloga. Stoga ja ne mogu ulaziti u njegovu odluku, a apsolutno mogu potvrditi da iz mojih usta prema njemu ni bilo kojem drugom igraču nije izašla nijedna uvreda. Da je bilo vikanja i galame na njih u svlačionici za vrijeme poluvremena to je normalno u ovom poslu, a budući da ja vičem na svakoga i na takav način vodim utakmicu to će potvrditi da sve to nema veze samo s Vidakovićem nego sa svim igračima koje sam u svojoj dugogodišnjoj karijeri trenirao. Pravo je pitanje na kraju zašto sam vikao na svoje igrače, a posebno na Vidakovića.
Pa, zašto?
– Zna se koji su moji trenerski postulati i kakav rad i zalaganje zahtjevam na treninzima i utakmicama. Normalno, da na prvo mjesto stavljam angažman u obrani zbog kojeg smo na kraju ostali bez pobjeda kako u prvom kolu protiv Jollyja i sada u Splitu. Iako smo po rosteru i po financijama daleko iza tih klubova imali smo veliku šansu pobijediti ih. Međutim, u bitnim trenucima u obje utakmice upravo su igrači koje je čuvao Vidaković, a to su Katura iz Jollyja i Mimica iz Splita su nam napravili totalni nered i tako popločali puteve do pobjede svojim momčadima. Normalno da nakon takvih grešaka u obrani ukažem tim igračima na svoj jedinstven temperamentni način na njihove greške, no izgleda da neki to shvaćaju na osoban način i na to ja ne mogu utjecati. On je nakon Splita rekao da ne može nastaviti i to je stručni dio priče, dok su sve ostale konotacije vezane za to obične dječje priče.
Što na kraju nije najgore od svega ostati bez tako iskusnog igrača u jeku sezone, a u momčadi imate pregršt mladih i neiskusnih momaka.
– Definitivno nije dobro što smo ostali bez igrača u rotaciji pred važne utakmice s Dubrovnikom i Kvarnerom, no isto tako sam pobornik teorije da igrač ako ne može igrati obranu onda nam i ne treba. Radimo na dovođenju zamjene za Vidakovića, a do tada ćemo se snalaziti s igračima koje imamo na raspolaganju – kazao je Plantak na temu Vidaković.


Perić: Interes kluba ispred individualnog




Sportski direktor Pero Perić iskazao je mišljenje uprave kluba po pitanju odlaska Domagoja Vidakovića.
– Istina je da je u svlačionici na poluvremenu utakmice sa Splitom bilo galame od strane trenera prema igračima, no to je nešto što je sastavni dio trenerskog posla te je sve to donijelo itekako ploda u drugom poluvremenu u kojem smo sustigli zaostatak od sedam poena te imali nikad bolju priliku za svladati favorita Splita na njegovom parketu. Osim te uobičajene trenerske jezikove juhe u svlačionici moram kazati da nije bilo ničeg drugog pogotovo uvredljivog upućeno prema bilo kojem igraču, a kamoli prema Vidakoviću koji je iznimno kvalitetna osoba. Sve što je bilo njemu zamjereno je nedovoljan angažman u obrani i to je to. On je sutradan nakon utakmice iskazao mišljenje da ne bi više igrao ako nije klubu toliko neophodan i mi smo na sastanku sa strukom i upravom njemu izašli u susret te mu dati odriješene ruke. Slična je situacija bila prije početka sezone i s pomoćnim trenerom Juranom koji se jednostavno zasitio biti pomoćnikom pa smo mu pomogli da se afirmira na klupi Sukošana, kao i s mladim Mrkićem i Ljubičićem koji su svojevoljno odlučili odustati zbog nedovoljne spreme da daju momčadi ono što se od njih traži