Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

U klasteru ima mjesta za svakoga – od taksista do kardiokirurga

Autor: Ante Vidović

17.10.2012. 22:00
U klasteru ima mjesta za svakoga – od taksista do kardiokirurga

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Prezentacija Klastera medicinskog turizma održana je jučer u hotelu Kolovare.
Među prisutnima su bile prisutne odabrane tvrtke, institucije, organizacije i profesionalci s kojima u klasteru stvaraju preduvjete da na međunarodnom tržištu budu konkurentni i da se nametnu kao jedna od vodećih destinacija za zdravstveni i medicinski turizam u EU.
– Vanjska tržišta su organizirana u smislu pribave korisnika, zdravstvenih osiguranja koje prihvaćaju, garancije kvalitete, suradnje s turističkim djelatnicima i državom. Imamo primjer Mađarsku gdje država daje veliku podršku dentalnom turizmu. U klasteru ima mjesta za svakoga – od taksista do kardiokirurga. Nismo sebi konkurenciju, makar radili isti posao, nego moramo zajednički djelovati, kaže jedan od osnivača klastera dr. Ivan Srzentić, oralni kirurg i stomatolog.
Voditelj Klastera Zoran Jelić kaže kako su za uključivanje u klaster na zadarskom području zainteresirani u hotelu Kolovare i Turisthotelu.
– Zadar i Zadarska županija imaju veliki potencijal za razvoj zdravstvenog turizma jer je ispunjen ključni preduvjet, a to je uspostavljeni zračni most. Zadar sa svojom zračnom lukom ima veliku prednost u odnosu na druge lokacije, kaže Jelić.
Teme jučerašnjeg predstavljanja bile su: strategija i plan razvoja medicinskog turizma u RH, certifikat kvalitete i njegovi benefiti, potencijali EU fondova za Klaster MT i njegove članove, plan prodaje i marketinga Klastera MT i prednosti “zajedničke” nabave za članove.