Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Gusarski pohod Rockatansky benda na top ljestvice

18.10.2017. 18:31
Gusarski pohod Rockatansky benda na top ljestvice


Rockatansky band ima novi singl i novi spot. U suradnji s Predragom Martinjakom Peggyem, autorom zaslužnim za hitove poput Massimovih „Suze nam stale na put“, „Iz jednog pogleda“ i „Jednog dana ljubavi“ te „Dana i godina“ Nine Badrić kao i brojnih drugih glazbenih uspješnica; Dario, Marko, Franjo, dva Ivana i jedina dama u bendu Ana, izbacili su jučer na tržište pjesmu „Oprosti budali“. Tekst je radio Neno Ninčević, a grupa se ovim singlom, uvjetno rečeno – „vratila“ funky zvuku, na tragu stvari koje je svojedobno u najvećoj mjeri popularizirao Dino Dvornik, a uz njega i legendarni Songkillersi, čiji je član bio i Peggy.
– Najviše nam se svidjelo kod Peggya to što je svirao u legendarnim Songkillersima i radio s Dinom Dvornikom. To je ta, rekao bih, tajanstvena poveznica njega i nas, suradnja za koju držim da će iznjedriti još puno dobrih pjesama, rezimira Marko Barančić, klavijaturist i jedan od troje pjevača u bendu.
Barančić je nešto slično napisao i 1995. godine za Zadar fest, pjesmu „Ne mogu ti oprostiti“ s kojom se bend, tada u suradnji s Ernestom, plasirao u finale festivala – žestok, pravi funky hit, po sudu brojnih funky fanova, jednu od najboljih Zadarfest pjesama, hit koji je jučerašnjim izbacivanjem spomenutog novog singla na neki način dobio svoj nastavak.


Kaptan ukletog broda
Bend se, kako to i članovi sami zaključuju, s „Oprosti budali“ još upečatljivije povezao sa svojim glazbenim preferencama, a da su i više nego ozbiljno shvatili što imaju u rukama pokazuje i video spot. Produkcijski zahtjevniji nego do sada i svakako atraktivniji, spot su pod redateljskom palicom Igora Goića i uz pomoć Nene Stojakovića snimili na plaži hotelskog kompleksa Solaris u Šibeniku, u tamo usidrenom gusarskom brodu, kao savršenoj kulisi za njihovu glazbenu priču.
– Ideja se rodila u Zagrebu na snimanju u studiju. Ona rečenica u pjesmi: „…kapetan ukletog broda“ je bila presudna. Dario i Peggy su odmah zaključili da moramo ići s gusarskom tematikom pa, iako smo znali da će biti teško sve poklopiti, nismo se ni jednog trenutka dvoumili u našem naumu. Angažirali smo i našeg prijatelja Šimu zvanog Pefa jer nam je trebao netko upečatljiv, netko tko će dati jednu težinu spotu sa svojom ulogom i specifičnim izgledom. Mislimo da je Pefa jako karizmatičan i da se odlično uklopio u priču. Sretni smo što nam je odlučio pomoći, nastavlja Marko i izdvaja i jednu damu u spotu, kako kaže: prekrasnu Vanju Mravičić.
– Vanja nam je svojom pojavom uljepšala spot, zapravo ovaj hrabri poduhvat kao prava gusarica, kroz smijeh dodaje Barančić.
Pjesma „Oprosti budali“, kao i ostale pjesme benda, ima ljubavnu tematiku, no spot se ni izbliza ne zadržava samo na tome, Goić je u suradnji s ostatkom ekipe osmislio zapravo kratki gusarski film u kojem glavnu ulogu ima Vanja, kao opasna gusarica, spremna iskoristiti sve svoje ženske atribute ne bi li oslobodila svog „kompanjona“ – Pefu.


Zahtjevno snimanje
– Snimanje spota je bilo vrlo zahtjevno jer smo morali najprije dobiti lokaciju, a onda i kostime. Dva puta se išlo u Solaris gledati set, Neno i Igor su se itekako morali potruditi da sve ispadne onako kako smo zamišljali. Trebalo je truda, trebalo je raznoraznih starinskih rekvizita no na kraju je sve izgledalo kao na pravom filmskom setu. S obzirom da se spot snimao preko noći morali smo izdržati to cjelonoćno snimanje, došli bi oko 4 popodne, a otišli u 4 ujutro. Isto tako, trebalo se skoncentrirani i odraditi uloge što bolje jer kako nismo pravi glumci, nije nam bilo lako. No, bilo je jako uzbudljivo i mišljenja smo da smo uspjeli, a to nam potvrđuju i prve reakcije. Puno smo zahvalni ekipi iz Solarisa, Kazalištu lutaka kao i Fun parku Mirnovec na kostimima, u ime grupe zahvaljuje se Marko.
Pjesma „Oprosti budali“ prvi je singl s kojim bend starta suradnju s novom izdavačkom kućom – „Bonton music“ za koju kažu da im je u ovim trenucima jako dobar „support“.
„Oprosti budali“ je 15 singl grupe, pjesma koja će se naći i na albumu koji se upravo radi, kako doznajemo – nosaču zvuka koji će, kako ekipa naglašava, biti baš po njihovom ukusu.
– Ovo šta nam sada slijedi je jedno jako lijepo razdoblje u kojem smo našli autore i tim koji nam odgovara i možemo bez zadrške kazati da album stiže i da će biti baš po našem guštu, zaključuje Barančić.