Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Nismo kapitalizirali dobru igru u prvom dijelu

Autor:

17.11.2008. 23:00
Nismo kapitalizirali dobru igru u prvom dijelu

Foto: Filip BRALA



Mi se moramo fokusirati na sljedeću utakmicu sa Zabokom i ako mislimo ostati u borbi za prve četiri pozicije, jednostavno u Jazinama moramo pobjeđivati – kazao je Dundov
Košarkaši Borik-Puntamike nisu uspjeli iznenaditi u Slavonskom Brodu iako su odigrali nelošu utakmicu i držali neizvjesnost tri trećine utakmice. Nakon četiri gostovanja u šest kola može se primijetiti kako su svaki put Puntamičani odigrali puno bolje prvi dio utakmice (osim Dubrave), da bi padali u trenucima kad se utakmica lomila. Obrnutu situaciju imali su na dva domaćinstva u Jazinama kad su u drugom dijelu utakmica (Dubrovnik i Kvarner) uspijevali nametnuti ritam i preuzimati kontrolu rezultata.
Ta već ciklička pojava mogla bi se objasniti na način da na gostovanjima Puntamičani igraju mnogo rasterećenije, a u Jazinama svaka utakmica nosi golem imperativ i pritisak što se osjetilo na lošim otvaranjima domaćih utakmica. U Trogiru su “zeleni” uspjeli kapitalizirati odličnu igru u prvom poluvremenu i otići na odmor s plus 19, što im je na kraju dostajalo za osvajanje dva boda, dok u Brodu u subotu nisu uspjeli na odmor otići s većom razlikom i u drugom dijelu se domaćin trgnuo, neke sudačke odluke išle su na ruku domaćina i promašeni otvoreni šutevi pokvarili su dobar dojam iz prve polovine utakmice. Na taj problem ukazao je i najiskusniji u redovima Borik-Puntamike Miro Dundov.
– Stvarno smo dobro izgledali 25 minuta i sve do rezultata 53:53, a onda par sumnjivih sudačkih odluka, koje su u biti nešto sasvim očekivano i što se zapravo očekuje u ovakvim utakmicama kad se lomi rezultat da sudac preferira domaćina. Krunoslav Rimac je ušao u malu seriju i za dvije minute gubili smo 10 razlike, što je bilo do kraja nedostižno. Kad igramo vani moramo uvijek biti barem 10 koševa u prednosti da bi se mogao nadati bodovima. Međutim, i mi smo sami krivi za takav razvoj situacije, jer smo trebali našu dobru igru kapitalizirati većom razlikom, a ne otići sa samo plus tri koša na poluvrijeme – prokomentirao je Dundov razvoj situacije na utakmici sa Svjetlošću.
Velike probleme vam je pravio visoki centar Delić te su se ipak razigrali Rimac i bivši suigrač Tičina. Iako ste im usporili igru sa solidnom obranom u prvom dijelu izneredila vas je zonska obrana Brođana u trećoj četvrtini.
– Ta zonska obrana je uvijek riskantna, ali im se isplatila jer nismo pogodili nekoliko vanjskih šuteva i oni su to iskoristili i napravili razliku. Sigurno je da je na kraju to presudilo. Nije nas išao šut kao, recimo, u Trogiru i tu leži jedan od većih razloga za poraz. Što se tiče Delića, on je igrač koji će uvijek zabiti svoju porciju, kao i Rimac, samo je pitanje koliko lopti će potrošiti. Dok je Tičina odigrao fenomenalnu utakmicu, i normalno je da se protiv bivšeg kluba uvijek posebno napališ. To je zanimljivo s aspekta sljedeće utakmice koju igramo protiv Zaboka, jer u nihovim redovima igraju trojica bivših ‘naših’: Ivanov, Dražović i Bilić i sigurno da ćemo morati jako pripaziti na njih u subotu.
Najvažnije je ipak ostati neporažen u Jazinama, što pred svaku domaću utakmicu nosi golem pritisak.
– Teško je igrati kad moraš pobijediti, što se i pokazalo u dvije teško izborene pobjede u Jazinama ove sezone. Međutim, koliko je taj pritisak loš, tako smo i mi igrači svjesni da, i ako loše uđemo u utakmicu, uvijek imamo šansu u svojoj dvorani izvući bodove. Tu je bitan i onaj “domaćinski” sudački element da kad se lomi utakmica ipak smo u prednosti u svojoj dvorani, što smo već tri puta iskusili i na svojoj koži ove sezone na gostovanjima. Mi se moramo fokusirati na sljedeću utakmicu sa Zabokom i ako mislimo ostati u borbi za prve četiri pozicije, jednostavno u Jazinama moramo pobjeđivati – zaključuje Dundov.