Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Za Mataš sve spremne

Autor: Šime Ćurko

17.11.2008. 23:00
Za Mataš sve spremne


Utakmica Zadranki sa Studenac Omišom ide u kategoriju odrađivanja posla. Ekipa iz Jazina ima većih briga od Omišanki, koje su i ionako već praktički u Ligi za prvaka. Recimo, Novi Zagreb, ekipa s kojom Zadar igra sljedeći vikend. Nakon te utakmice neće se moći govoriti samo o odrađivanju posla jer protiv Mataša trebat će nešto i osvojiti. Recimo dva boda.
– Pokušali smo protiv Omiša odigravati neke akcije koje bismo mogli koristiti u sljedećim utakmicama, posebno onoj protiv Novog Zagreba. U tome smo djelomično uspjeli jer nismo imali na raspolaganju Ivu Grbas (zategnuće prepona pr.a) ni Gloriju Sikirić (skočni zglob), a Ina Marin i Antonija Erslan, premda su nastupile, osjećale su posljedice ranijih ozljeda. Budući da ni Omiš nije posebno jak na centarskoj poziciji, pokušali smo s nižom postavom i presingom i izgledalo je dosta dobro, bez obzira na konačan uvjerljiv poraz – kaže Marija Mazija, trenerica, koja se nada da će Zadar za vrlo važnu utakmicu protiv Novog Zagreba biti kompletan.
– Nismo se posebno pripremali za Omiš, pokušali smo odigrati na svježinu i s obzirom na snagu protivnica ne trebamo biti nezadovoljni. Za Novi Zagreb nužna je puno bolja priprema, za nas je to utakmica na kojoj ništa ne smijemo prepustiti slučaju – zaključuje Mazija.
Zagrepčanke su nakon šest kola jedina ekipa bez pobjede, štoviše sve su utakmice izgubile s velikom razlikom (postižu svega 50 koševa po utakmici) i čini se da je riječ o glavnim kandidatkinjama za ispadanje u A-2 ligu. Možebitnom pobjedom u Zagrebu Zadrake bi imale lijepu bodovnu zalihu koja im garantira odmak od posljednjeg mjesta. Ostaje im tada borba za izbjegavanje pretposljednje pozicije koja vodi u uvijek neizvjesne kvalifikacije s A-2 ligašem.