Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Poljaci ponudili pomoć u povlačenju sredstava EU-a

17.11.2010. 23:00
Poljaci ponudili pomoć u povlačenju sredstava EU-a


Podkarpatsko vojvodstvo ima dobro iskustvo i jako veliki uspjeh u povlačenju strukturnih fondova EU-a te su zadarskim gostima ponudili pomoć na tom planu
Izaslanstvo Zadarske županije u kojem su bili dožupan Đani Bunja, tajnik HGK – Županijske komore Zadar Denis Ikić i suradnica u Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zadru Marija Džaja, prošli je tjedan posjetilo Rzeszow, središte poljskog Podkarpatskog vojvodstva, područja u kojem su do 12. stoljeća živjeli Bijeli Hrvati.
Riječ je u uzvratnom posjetu poljskoj regiji čiji su predstavnici u Zadarskoj županiji boravili u rujnu.
Kako je na ovotjednom kolegiju župana izvijestio dožupan Đani Bunja, predstavnici Zadarske županije u Rzeszowu su održali sastanak s predstavnicima Podkarpatskog vojvodstva te je dogovoreno da će se suradnja dviju regija formalizirati potpisivanjem Sporazuma o suradnji. Zadrani su posjetili i jedno od četiriju tamošnjih sveučilišta, kao i arheološki park nazvan “Karpatska Troja” te tvornicu stakla u Jasłu.
Podkarpatsko vojvodstvo ima dobro iskustvo i jako veliki uspjeh u povlačenju strukturnih fondova EU-a te su zadarskim gostima ponudili pomoć na tom planu. S druge strane domaćini su prepoznali hrvatske uspjehe u turizmu i cestogradnji te su u tom smislu pokazali zanimanje za usvajanje dobrih iskustava svojih gostiju, rekao je dožupan Đani Bunja.