Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

U Brodu večeras nastaviti niz

17.11.2011. 23:00
U Brodu večeras nastaviti niz


Sigurno da imamo svoju šansu ako nam se poklope neke stvari. Prvenstveno je bitan pristup. Ako to bude na tragu naših najboljih izvedbi ove sezone onda smo itekako u stanju napraviti pothvat – kazao je direktor Puntamičana Pero Perić


Košarkaši Sonik-Puntamike večerašnjim gostovanjem u Slavonskom Brodu kod Brod Svjetlosti odrađuju svoju obvezu 7. kola A-1 lige. Atmosfera u svlačionici je maksimalno pozitivna, jer zeleni iza sebe imaju uspješna dva tjedna u kojima su ubilježili dvije iznimno važne domaće pobjede. Prvo je pao Zabok, a nakon dva produžetka i favorizirani Križevci. Bolje uvertire za jedno od najtežih gostovanja u ligi igrači Nevena Plantaka nisu mogli dobiti. Može li se taj mininiz nastaviti i protiv Svjelosti koja po svemu nosi veliku ulogu favorita u ovoj utakmici. Sportski direktor Puntamičana, Pero Perić, nahvalio je momčad iz Slavonskog Broda, no i istaknuo da zeleni ne idu u zapadnu Slavoniju s izvješenom bijelom zastavom.
– Svjetlost je godinama, osim lani, redoviti sudionik Lige za prvaka. Tako su i ove sezone složili respektabilan roster kojim najavljuju pucanje na jedno od prvih pet mjesta. Oni su veliki favoriti u ovoj utakmici bez obzira na naš trenutačno bolji plasman na ljestvici. Razlog tomu je nevjerojatno iskusan i kvalitetan sastav u kojem se nalazi bivši reprezentativac i prekaljeni razigravač Ivan Tomeljak. Uz njega na vanjskoj poziciji je opasan bivši Zagrebaš, Filip Bašljam dok pod košem imaju marljive i provjerene igrače poput Matije Poščića, Ljube Šamadana i Ivana Papca. Uz njih je tu i starosjedilac Matej Karlović te tri zaštićena igrača i juniorska reprezentativca Kljajić, Živković i Matasović. Pokriveni su odlično na svim pozicijama te su sigurno “napaljeni” da nas pobijede.
Kakve su vaše šanse u tom susretu?
– Sigurno da imamo svoju šansu ako nam se poklope neke stvari. Prvenstveno je bitan pristup. Ako to bude na tragu naših najboljih izvedbi ove sezone onda smo itekako u stanju napraviti pothvat. Otegotna okolnost su nam ozljede Blaževića i najnovija Vraneša. Njegova bol u ramenu nije popustila i ne može nastupiti, a taman se uklopio u momčad i postao jedan od bitnijih karika u momčadi. Olakotna okolnost nam je jedna vrsta rasterećenosti, jer smo s dvije pobjede u Jazinama skinuli breme pritiska s naših leđa te u Brodu možemo odigrati rasterećeno i opušteno, a to je uvijek prednost. Bitno je da dobro otvorimo i uspijemo nametnuti naš ritam s puno energije i borbenosti. A ako uspijemo do završnice doći egal rezultatom onda možemo prirediti iznenađenje – kazao je Perić.


 TV PRIJENOS NA SPORTKLUBU




Svi oni koji vole Sonik-Puntamiku doći će na svoje večeras ako naravno imaju Sportklub kanal. Puntamičani su drugi put ove sezone, nakon gostovanja kod Kvarnera, u direktnom prijenosu s početkom u 18 sati.