Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nosevi kojima ne smetaju ni bura i posolica

17.11.2013. 23:00
Nosevi kojima ne smetaju ni bura i posolica


Iznimno težak kamenit teren i jaka bura obilježili su 4. Kup Hrvatskog lovačkog saveza u radu pasa goniča koji je održan u lovištima LD Jarebica iz Novalje. U uvjetima kada je bura nosila posolicu i ometala mirise, što je psima otežalo potragu za zecom, najbolji na terenu pokazali su se lovci iz Dubrovačko-neretvanske županije koji su proglašeni ekipnim pobjednicima kupa. U pojedinačnoj konkurenciji prvak je Ivan Milina iz Dubrovačko-neretvanske županije.
Inače, ovo je prvi puta da se ovo natjecanje održalo na otoku.
Već sam dolazak na lokaciju Zaglava nedaleko od misterioznog Paškog trokuta, otkrio je lovcima kakav težak zadatak čeka njih i njihove pse u potrazi za zecom. Ni jednima ni drugima nije bilo lako u pretraživanju paškog kamenjara dok su bili šibani burom s Velebita.
Natjecanje su na terenu organizirali lovci Lovačkog saveza Ličko- senjske županije u suradnji s lovcima iz Novalje. Kup su na terenu pratili i predsjednik Lovačkog saveza Ličko-senjske županije Mićo Svetić i predsjednik Nadzornog odbora Lovačkog saveza Ličko- senjske županije Mile Ugarković. Organiziranje kupa na otoku Pagu zasigurno će doprinijeti popularizaciji paških lovišta koa su poznata po tome da su bogata zečevima, osobito lovišta na prostoru općine Kolan. Lovstvo danas ima sve veći značaj kako u očuvanju okoliša i prirode tako i u razvoju turizma.