Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

O današnjim Glembajevima novine pišu svaki dan

17.11.2013. 23:00
O današnjim Glembajevima novine pišu svaki dan


Hoće li “Gospoda Glembajevi” u zadarskoj produkciji biti veliki uspjeh ili će Zadrani na ovom djelu ipak “polomiti zube”,  otkrit ćemo vrlo skoro. Službena premijera zakazana je za 28. studeni, dan prije predstava će biti odigrana pretpremijerno, a već sad vlada takav interes za ulaznicama da će predstava biti igrana i u petak, 29. studenog. Ulaznice su u prodaji od četvrtka po cijeni od 50 kuna, dok je za studente i učenike cijena ulaznica 30 kuna.
Najavljeno je to na konferenciji za medije uoči prve ovosezonske domaće premijere u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar.
Da je pred zadarskim glumcima velik izazov svjestan je i ravnatelj HNK Zadar Renato Švorinić priznavši kako nije bio siguran u izvedivost ovog poduhvata.
– Kada mi je Vinko prvi put došao s prijedlogom da režira Glembajeve pitao sam ga je li lud, no on me uvjerio da će to sve biti dobro, rekao je Švorinić, sad već siguran u kvalitetu i uspjeh predstave, zadarskog hommagea Krleži kojeg je sa Zadrom vezala neka neobična veza.
Umjesto secesijskog salona zadarski Glembajevi paradirat će se kroz praznu tvorničku halu u kojoj će do najboljeg izražaja doći kostimi od kojih je dio posuđen iz fundusa HNK Zagreba, a na njima je radila i kostimografkinja Marija Šarić Ban.
– Imao sam priliku gledati različita uprizorenja Glembajevih, što uživo, što Internetom i mogu vam reći da će to biti potpuno drugačiji Glembajevi od svih dosadašnjih, obećao je Radovčić.
Zadarsku postavu Glembajevih upotpunit će dva gostujuća glumca, Robert Ugrina i Samir Vuijčić koji se na sudjelovaje u predstavi mladog i relativno nepoznatog redatelja odlučio iz inata.
-Prije razgovora s redateljem rekli su mi kako se ovo ne može postaviti u Zadru, nema tko i tako sam, kako se volim inatiti odmah odlučio potpisati ugovor, kaže Vujčić.