Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Podmetnut požar na kući Ibre Topića

17.11.2016. 23:00
Podmetnut požar na kući Ibre Topića


U srijedu oko 19 sati nepoznati je počinitelj izazvao požar na vratima kuće u vlasništvu 58-godišnjaka u Sv. Filipu i Jakovu. Kako doznajemo radi se o Ibri Topiću, javnosti poznat po suđenju za pokušaj ubojstva bivše supruge i njezinog prijatelja plinom, dok su spavali. Sutkinja Županijskog suda u Zadru, Dijana Grancarić, zbog dvostrukog pokušaja ubojstva na podmukao način osudila ga je na četiri godine i deset mjeseci zatvora, a tu je presudu potvrdio i Vrhovni sud Republike Hrvatske.
– U kući za vrijeme požaram, u kojem su oštećena vrata, nije bilo nikoga, a rano je govoriti o osumnjičenima. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, rekao je Elis Žodan iz PU zadarske.
Nepoznatom počinitelju slijedi kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.
A zadarska policija izvijestila je jučer i kako je požar na motociklu u vlasništvu 27-godišnjeg Zadranina u Ulici dr. Franje Tuđmana namjerno izazvan te se protiv nepoznatog počinitelja podnosi kaznena prijava Državnom odvjetništvu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.