Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Možemo među osam najboljih

Autor:

17.12.2008. 23:00
Možemo među osam najboljih

Foto: Filip BRALA



Istina, svi mi u klubu, htjeli ili ne, razmišljamo o tom mogućem susretu s Cibonom u Jazinama – kaže Baždarić
Sprema se opet velika fešta za ljubitelje Voštarnice jer je ostao samo jedan dan do početka povijesne utakmice tog malog kluba koji ove sezone jednostavno pobjeđuju tko god im se namjeri s druge strane parketa. Nakon prvoligaša Svjetlosti na redu je Zabok koji se čine puno opasniji od Brođana. Opasniji se čine iz par razloga. Prvi je da su u polusezoni u A-1 ligi izgledali puno kompaktnije od Brođana te se čini da im je roster ipak kvalitetniji od Svjetlosti. Uzmemo li u obzir da su Brođani ipak u Jazine došli osjetno oslabljeni neigranjem četvorice prvotimaca, a Zabok ne da će u petak u Jazinama biti kompletan (bez Tomislava Dražovića s kojim je raskinut ugovor), nego još i pojačan s dvojicom novih igrača bekom Domagojem Bašićem i 210 cm visokim centrom Darkom Novoselom posuđenim od Zagreba. Upravo će situacija pod košem biti od presudne važnosti za ishod utakmice, a tu će u dresu Voštarnice sav teret pasti na Zrnića, Šandrića, Krapića i Baždarića. Baš se Ivan Baždarić nametnuo ove sezone kao pravo otkriće te je svojim odličnim igrama ovaj 19-godišnjak najavio sjajnu igračku budućnost.
– Sretan sam što sam prije početka sezone odabrao Voštarnicu kao klub gdje ću dobiti priliku igrati, jer sam procijenio da minutažu neću dobiti u Borik-Puntamici. Došao sam u odličan klub u kojem je sve na svom mjestu i igrači su među sobom velika klapa što je i najveća naša snaga. Na račun zajedništva smo uspjeli sakriti i nadoknaditi neke velike nedostatke i uspjeli smo pronaći pobjednički mentalitet što smo i dokazali, pobijedivši u 14 od 15 utakmica ove sezone – započeo je mladi centar Voštarnice Ivan Baždarić.
Voštarnica je pravi mali hit u Zadru, samo korak vas dijeli da počne o vama pričati cijela Hrvatska?
– Istina, svi mi u klubu htjeli ili ne, razmišljamo o tom mogućem susretu s Cibonom u Jazinama. Znamo svi da treba proći prvo Zabok, ali smatramo kako bi nam ta utakmica protiv Cibone donijela jako mnogo. No, gledajući u roster Zaboka jednostavno se ne možemo nadati ničemu, jer su kvalitetna momčad pounjena na svim pozicijama s dva odlična igrača i trebat će nam se puno toga poklopiti kako bi slavili u petak.
Kolike i gdje su uopće šanse Voštarnice u toj utakmici?
– Mislim da su šanse 50-50. Oni su ipak kvalitetniji, ne toliko na račun prve petorke koliko na račun šire klupe i veće mogućnosti za rotaciju, ali smatram da su nam najjači forte naše zajedništvo i domaći teren uz bučnu publiku. Jezičac na vagi bi mogao biti i kriterij sudaca jer se vrlo lako može dogoditi da suci sviraju svaki kontakt, što će u konačnici odgovarati više gostima jer imaju 12 igrača, a mi, ruku na srce, samo 8. No, odigramo li preko 100 posto, ne bojim se da ćemo napraviti novu senzaciju – zaključio je Baždarić.


 SVI U JAZINE


Utakmica protiv Zaboka igrat će se u petak s početkom u 17 sati u dvorani Jazine i ovo je prilika da se ponovno nakon izbivanja košarkaša Zadra iz ove dvorane napravi atmosfera kakvom su se lomili i puno jači protivnici. Podrška s tribina bit će itekako potrebna momcima iz Voštarnice koji imaju povijesnu priliku ući među najboljih osam u državi. Ako ništa drugo, onda bi velika motivacija trebala biti potencijalna mogućnost da se pobjedama Borik-Puntamike nad Trogirom i Voštarnice nad Zabokom u Jazinama 27. prosinca održi dvostruki program u kojem bi svi košarkaški sladokusci došli na svoje. Zamislite program u kojem bi za uvertiru odigrali Voštarnica protiv Cibone, a za glavno jelo gradski okršaj Borik-Puntamike i Zadra.