Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Poplavila dvorišta, pristupni putevi i prizemlja kuća

Autor:

17.12.2008. 23:00
Poplavila dvorišta, pristupni putevi i prizemlja kuća

Foto: Filip BRALA



Iako je prošlih godina znatno uložilo u zaštitu od poplava, Posedarje još nije spremno za suočavanje s bujicama vode koje se u pravilu događaju nakon velikih pljuskova u kišnim razdobljima. U noći s utorka na srijedu, kad je kiša obilno padala i u ostatku županije, voda je poplavila predio Posedarja iznad magistrale. Poplavila su dvorišta, pristupni putevi,ali i prizemlja kuća. Najgore je prošla obitelj Vulić, kojoj je voda prodrla u podrum i uništila sve što se u njemu nalazilo.
– Ovako se dalje ne može, plaćamo odvodnju otpadnih voda a uvijek neki problem nastane. Sad mogu samo dovesti crpku, ali ne znam kako ću se riješiti sve te vode- očajna je Anica Vulić, koja krivnju svaljuje na autocestu.
– Otkad se sagradila autocesta sve je postalo teže. Prije smo znali imati poplave, ali voda se slijevala ravnomjerno, a sad sve kanalom ide nama. Tu bi vodu trebalo usmjeriti prema moru ili nekom području gdje neće biti štete, govori Anica, koja strahuje i za kćer Anu, oboljelju od multiple skleroze.
– Njezina je soba točno iznad podruma, kako će sad spavati i ostati zdrava?