Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Šteta što nećemo imati priliku igrati sa Zadrom

17.12.2010. 23:00
Šteta što nećemo imati priliku igrati sa Zadrom


Košarkaši Borik-Puntamike nisu uspjeli u Dubravi ostvariti prolaz u četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića i tako su završili natjecateljski dio 2010. godine sa porazom. Porazom, koji po prikazanom u 32 minute protiv Dubrave se nije trebao dogoditi. Imali su zeleni u tim trenucima i 11 poena prednosti (44:55), no domaći igrači su tada odjednom preuzeli konce igre u svoje ruke. Uslijedila je serija od 23:2 do kraja utakmice s čime su uspjeli izboriti sljedeće kolo u kojem ih očekuje ogled sa Zadrom. Najbolji pojedinac u redovima Borik-Puntamike je bio već stardandno dobri Petar Marić. Stavio je Dubravašima 20 poena, no to je ipak ostalo u sjeni izostanka pomoći od suigrača.
– Prava je šteta što smo igubili, a iz razloga što smo do te kobne 32. minute bili u velikoj prednosti. Imali smo 11 razlike i samo smo trebali privesti sve mirno kraju. No, poklopilo se nekoliko stvari koje su nas poremetile dok su Dubravaši uz pomoć publike jednostavno osjetili da mogu preokrenuti i pobijediti.
U tim ključnim trenucima, najviše problema su vam napravili 16-godišnji Mislav Brzoja i 18-godišnji Stipe Čubrić. Oni su kombinirano ubacili tri trice, ukupno 11 poena, a Dubrava je od minus -11 u 32. minuti došla do 61:55 u 38. minuti.
– Iznenadili su nas definitivno ta dvojica mladih Dubravaša. U dvije minute su nam zabili tri trice, mi smo promašili nekoliko otvorenih šuteva te su nam kola naglo počela ići nizbrdo. Na kraju se ispostavilo da smo u posljednjoj četvrtini uspjeli dati samo četiri poena što je dokaz o kakvoj našoj crnoj rupi se radilo.
Šteta zbog propuštene prilike za novi, ovaj put službeni ogled sa Zadrom za proboj na Final four Kupa Krešimira Ćosića.
– Propustili smo lijepu priliku da na najbolji mogući način završimo godinu. Ta utakmica sa Zadrom bi bila prava stvar, no štu je tu je. I dalje imamo odličnu situaciju u prvenstvu i iskoristit ćemo ovo vrijeme za pripreme za nastavak lige. Želimo što spremniji dočekati 8. siječanj kad imamo gostovanje u Dardi – za kraj je kazao Marić.


 DUBRAVA – BORIK-PUNTAMIKA 67:57


(16:15, 14:14, 14:24, 23:4) ZAGREB – Športska dvorana Dubrava. Suci: Dožai, Tresoglavić i Knez. DUBRAVA: Čubrić 9, Gazić 2, Rikić 9, Nakić, Brzoja 17, Cvjetković 11, Šarić 4, Primorac 4, Bašić 11, Garma, Juričić. Trener: Boris Gnjidić. BORIK-PUNTAMIKA: Mikulić 8, Mrkić, Marić 20, Čakarun, Pavić 2, Pešut 2, Petani, Škifić 8, Marin, Jurjević 3, Grabovac, Šarlija 14. Trener: Neven Plantak.